31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Έχουμε χάσει την υπεροπλία στους ψηλούς, το κίνητρο είναι μεγάλο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του ενόψει των τελικών της Stoiximan Basket League, μίλησε για το πλεονέκτημα έδρας το οποίο διατηρεί η ομάδα του. Για το πόσο μεγάλο κίνητρο υπάρχει στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για τα παιχνίδια που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Θα ήθελα κι εγώ να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Έργκιν για την κατάκτηση της EuroLeague. Η σειρά των τελικών απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουμε παίξει ήδη 7 φορές φέτος, κρύβει διαφορετικές ιστορίες σε κάθε παιχνίδι. Το ομαδικό παιχνίδι παίζει ρόλο. Δεν νομίζω ότι τα παιχνίδια τα κρίνουν μόνο οι ψηλοί, γιατί κάποιος πρέπει να τους πασάρει την μπάλα και να κατευθύνει το παιχνίδι και από τον προπονητή και από όλους τους παίκτες.

Εμείς δυστυχώς έχουμε χάσει τον Φαλ και αν θεωρηθεί ότι είχαμε μία υπεροπλία σε αυτή τη θέση, αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει, οπότε θα χρειαστεί πολύ καλή ομαδική δουλειά για να καλύψουμε αυτό το κενό.

Το γεγονός ότι έχουμε παίξει τόσες φορές, δείχνει το πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλο, την τακτική του αντιπάλου. Μπορείς να κάνεις κάποιες προσαρμογές στη μία μέρα που έχεις από το ένα παιχνίδι στο άλλο και να ελέγξεις τα συναιθήματά σου. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Κώστας (Παπανικολάου) για την κοντή μνήμη, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Πρέπει να είσαι πολύ σταθερός πνευματικά για να παίξεις τέτοια παιχνίδια.

Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια. Και με τον έξτρα γύρο στο πρωτάθλημα και επειδή πήγαμε μακριά στην EuroLeague. Νιώθω ότι υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση. Το κίνητρο καταλαβαίνετε ότι είναι μεγάλο για το πρωτάθλημα, οπότε όλοι θα δώσουν ένα τελευταίο boost. Μπορεί να πέσει λίγο η ποιότητα, γιατί τα παιχνίδια είναι κοντά το ένα στο άλλο, αλλά αυτό είναι καλό για την Εθνική Ομάδα, γιατί πρέπει να προετοιμαστεί, αλλά και για μας. Δεν μπορεί η σεζόν να κρατάει 11 μήνες. 

Τα σενάρια, η μεταγραφολογία, ποιος παίκτης έρχεται, ποιος φεύγει πάντα παίζουν ρόλο στη συνοχή μιας ομάδας. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια το Final Four είναι το μεγάλο παζάρι της EuroLeague. Πολλοί παίκτες κλείνουν τότε συμφωνίες με τις νέες ομάδες τους, για αυτό συχνά βλέπετε σε κάποια πρωταθλήματα που η μάχη δεν είναι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παρτίζαν – Ερυθρός Αστέρας, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, ότι οι ξένοι, όταν τελειώνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλουν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους. Το έχω ζήσει στη Ρωσία. Ο εγχώριος τίτλος δεν τους λέει τίποτα.

Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε εδώ και 2-3 μήνες, το πώς μπορούμε να κάνουμε την ομάδα μας καλύτερη του χρόνου. Εννοώ οι προπονητές που έχουμε συμβόλαιο. Νομίζω μετά τα Χριστούγεννα αρχίζουν να σκέφτονται όλοι τέτοια. Οι πρωταθλητές συγκεντρώνονται στο στόχο τους και αρχίζουν να σκέφτονται αυτά τα σενάρια μετά. Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο και θέλει εξάσκηση. Πρέπει να το κάνεις πολλές φορές για να γίνεις αποτελεσματικός”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό