26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Έχουμε γράψει ιστορία, ήθελα να κλάψω, να γελάσω, να τρέξω»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο. Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 116′ κόντρα στη Φιορεντίνα, το τρόπαιο του Conference League ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, μίλησε στη «Mundo Deportivo» τόσο για την επιτυχία της ομάδας, όσο και για τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Διαβάστε όσα είπε ο Κοβάσεβιτς

«Ελπίζω μια μέρα η Ρεάλ Σοσιεδάδ να πετύχει αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Έχουμε γράψει ιστορία. Είναι ένα τρόπαιο για όλους τους Έλληνες και είμαστε περήφανοι. Είναι κάτι εντυπωσιακό».

Για το πώς ένιωσε μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις. Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων. Ήθελα να κλάψω, να γελάσω, να τρέξω. Η χαρά είναι τεράστια και όλα περνούν από το κεφάλι σου. Τους αγκάλιασα όλους, ακόμα και τους οπαδούς. Και στη μέση υπήρχαν παίκτες της Φιορεντίνα, ξαπλωμένοι στο έδαφος, καταρρακωμένοι. Είναι απίστευτο πράγμα. Το άξιζαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και οι Έλληνες.Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος του Ολυμπιακού. Το ονειρευόμουν πολύ καιρό. Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι απίστευτο».

Για τον Ελ Κααμπί: «Είναι σπουδαίος επιθετικός. Ήταν το 115ο λεπτό και ήταν συγκεντρωμένος, όπως πρέπει να είναι οι επιθετικοί. Φτάνει στο πρώτο δοκάρι και το βάζει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχοντας έναν τέτοιο σέντερ φορ. Εάν ένας επιθετικός πετύχει 20 ή 30 γκολ, η επιτυχία της ομάδας είναι εγγυημένη».

Για τη συνεργασία του με τον Μεντιλίμπαρ: «Η δουλειά των παιδιών ήταν θεαματική και το αξίζουν. Έχουμε δημιουργήσει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όλοι συνέβαλαν, ακόμα και όσοι δεν έπαιξαν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι καλά παιδιά, επαγγελματίες και πολύ καλοί παίκτες».

Για το πώς έγινε αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού: «Είμαι συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό. Ο Μαρινάκης, ο πρόεδρος, είναι φίλος μου, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Τον Φεβρουάριο με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος και δεν το σκέφτηκα. Η κατάσταση ήταν κακή, δεν υπήρχαν καλά αποτελέσματα και σε τρεις μήνες το ανατρέψαμε εντελώς. Είναι να είσαι ευτυχισμένος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό