17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έχετε αλυσίδες; Αν όχι έρχονται πρόστιμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσοχή σε όσους οδηγούς κινηθούν σε περιοχές όπου υπάρχουν χιονοπτώσεις, καθώς είναι υποχρεωμένοι να έχουν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες. 
Να υπογραμμίσουμε ότι με τις καιρικές συνθήκες των ημερών γίνεται πράξη ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με τον οποίο κάθε όχημα που θα κινηθεί σε περιοχές που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την χιονόπτωση θα πρέπει να φέρει και αλυσίδες για ώρα ανάγκης.
Η ως άνω υποχρέωση αφορά τη χρονική περίοδο από Οκτώβριο έως και Απρίλιο κάθε έτους σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο της χώρας και αναφέρεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 52 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α΄ 57) και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν.  
Πρακτικά αν κάποιος μένει ακόμα και με τις τωρινές συνθήκες στα βόρεια προάστια των Αθηνών ή ακόμα πιο έξω, προς Καπανδρίτι, Βαρνάβα κ.λπ. και το βράδυ έχει παγετό ή ακόμα και χιονόπτωση πρέπει να είναι εφοδιασμένος με αλυσίδες. Τόσο για δική του ασφάλεια όσο και γιατί σε έλεγχο της τροχαίας αν δεν τις έχει θα υπάρξει πρόστιμο είναι 80 ευρώ.
Προφανώς όσοι επιλέξουν να κινηθούν τις επόμενες ημέρες προς τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, οφείλουν να έχουν στις αποσκευές τους και τις αλυσίδες προκειμένου να μην γίνουν αίτιοι ατυχήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό