28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

‘Έχει κλείσει για μένα το κεφάλαιο της Εθνικής όποιος και να έρθει’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κώστας Φορτούνης στη διάρκεια της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Show Must Go On αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδας, στα όσα έγιναν με τον Πογέτ και έφεραν την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει η οποία και δεν πρόκειται να αλλάξει όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Φορτούνης στη διάρκεια της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Show Must Go On αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδας, στα όσα έγιναν με τον Πογέτ και έφεραν την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει η οποία και δεν πρόκειται να αλλάξει όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα της Εθνικής Ελλάδας και όσα έγιναν με τον Πογέτ.

Τι έχει συμβεί πραγματικά με την Εθνική; Δεν έχει δικαίωμα μια ομάδα να μην έχει στις τάξεις της έναν παίκτη σαν και εσένα;

“Εγώ έχω περάσει πολλά με την Εθνική. Έχω πάει στο Euro, έχω παίξει στα μπαράζ με την Κροατία που το πήρε κιόλας τότε. Ήμουν με παίκτες θρύλους για την Ελλάδα γιατί ξεκίνησα να παίζω από μικρός. Στα 19 με πήρε ο Σάντος, πρώτη κλήση στην Εθνική ομάδα.

Εγώ πήρα αυτή την απόφαση γιατί επέστρεψα μετά τον τραυματισμό μου, ο προπονητής είχε φτιάξει μια ομάδα. Είναι λογικό γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί. Αλλά όταν επέστρεψα εγώ στην Εθνική ήμουν καλά. Έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω. Με προπονητή τον Πογέτ τότε.

Ο προπονητής με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε η ομάδα παίζει έτσι, η ομάδα έχει αυτό το σύστημα και μου έδωσε να καταλάβω πως δεν μπορώ να έχω βασικό ρόλο σε αυτή την ομάδα. Κάτι τέτοιο κατάλαβα, ποδοσφαιρικά.

Ποδοσφαιρικά είχε άλλους παίκτες προτεραιότητα. Εγώ δεν μπορώ να πω του προπονητή δεν το δέχομαι, εγώ το δέχομαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μου είχε πει “μου αρέσει σαν παίκτης, είσαι στα πλάνα μου, θέλω να είσαι εδώ””.

Αφού δεν σε καλούσε;

“Με κάλεσε. Μια φορά δεν με κάλεσε, μετά με κάλεσε και αφού είδα πως δεν ήμουν στα βασικά πλάνα και δεν ένιωθα καλά εγώ να είμαι εκεί και να μην παίζω, να μην μπορώ να προσφέρω, δεν ένιωθα καλά, δεν ήμουν ο εαυτός μου”.

Έβγαλες άρνηση;

“Άρνηση δεν έχω βγάλει. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι εκεί αλλά όλο αυτό δεν μου άρεσε είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη. Θέλει πάντα να παίζει”.

Και ήσουν και πρώτος σε συμμετοχές;

“Ναι και φέτος ξεκινάει η χρονιά…”.

Όταν κατάργησαν αυτό που υπάρχει από τη γέννηση της Εθνικής, ο Κούδας, ο Σαραβάκος, ο Ζαγοράκης, ο Καραγκούνης με το περιβραχιόνιο που το είχε ο πρώτος σε συμμετοχές, ποιανού απόφαση ήταν;

“Αναλογικά έτσι πάει, πάντα. Όταν ήρθε ο Πογέτ ήταν να ήμουν εγώ και ο Σιόβας. Αλλά αυτό δεν έγινε”.

Αυτό ήταν απόφαση Πογέτ ή ΕΠΟ;

“Πογέτ. Αποφάσισε ο προπονητής ποιους θέλει. Μπορεί κάποιοι να του μίλησαν αλλά αυτός έκανε το δικό του”.

Σε έπιασε κάποιος από τη διοίκηση της ΕΠΟ όταν έγιναν αυτά τα σκηνικά;

“Ναι ο πρόεδρος τότε, ο Τάκης Μπαλτάκος, σε μια πτήση που είχαμε μου είπε σε θέλουμε εδώ, να είσαι στην ομάδα, μου αρέσεις σαν παίκτης και θέλουμε να είσαι πάντα εδώ.

Ο προπονητής πήρε κάποιες αποφάσεις, εγώ τις σεβάστηκα. Εγώ τον πήρα ένα τηλέφωνο τον Πογέτ και του εξήγησα τους λόγους που δεν θέλω να επιστρέψω στην Εθνική, ήταν απόφαση μου”.

Εσύ αυτό γιατί το έκανες; Ήταν καθαρά ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, επηρεάστηκες από την κόντρα της ομάδας σου με την ομοσπονδία;

“Όχι, αυτό όχι. Ήταν καθαρά δικό μου θέμα γιατί πάντα υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωϊσμός. Είχα μια ομιλία μαζί με τον προπονητή του εξήγησα τους λόγους που δεν θέλω να βρίσκομαι στην ομάδα, το κατάλαβε, μιλήσαμε καλά, δεν υπήρχε κόντρα. Σεβάστηκε την επιθυμία μου. Με ρώτησε γιατί το κάνω αυτό; Μου είπε πως θέλει να με καλέσει αλλά του είπα πως είναι η απόφαση μου, τον ευχαρίστησα και του ευχήθηκα καλή επιτυχία”.

Αν αναλάβει ένας άλλος προπονητής και σου πει να επιστρέψεις θα το κάνεις;

“Έχω τελειώσει για την Εθνική. Το κεφάλαιο το έχω κλείσει. Από τη στιγμή που είπα ότι σταματάω, θα σταματήσω, όποιος και να έρθει. Καλή επιτυχία στην Εθνική. Πάντα θα εύχομαι το καλύτερο”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό