29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Έχασε τον τελικό, αλλά πανηγυρίζει ελέω… Μπέλινγκχαμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε το 15ο Champions League της ιστορίας της, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ. Ωστόσο, το πιο περίεργο, είναι πως λόγω του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, οι Γερμανοί θα πάρουν περισσότερα λεφτά από ότι να κατακτούσαν την διοργάνωση.  

Οι Βεστφαλοί, απέκτησαν τον Μπέλινγκχαμ το 2020 από την Μπέρμιγχαμ. Πολλοί δεν πίστεψαν σε αυτόν τον νεαρό Άγγλο, αλλά, τα κατάφερε και έγινε ένας από τους παίκτες-κλειδιά στην γερμανική ομάδα, παίρνοντας το 2023 μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης με ποσό γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στην συμφωνία των δύο ομάδων, ήταν όμως ένας όρος, ο οποίος μάλιστα θεωρήθηκε αμετακίνητος, για να πραγματοποιηθεί το «deal». Αυτός, ήταν πως σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League από τους Μαδριλένους, εκείνοι πρέπει να καταβάλουν στην Ντόρτμουντ των 25 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η μοίρα, ωστόσο, τα έφερε… αλλιώς. Το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς με όμορφο ποδόσφαιρο, έφτασε στον τελικό του θεσμού και σύμφωνα με τα bonus της UEFA, αυτός που νικά το Champions League, παίρνει 20 εκατομμύρια ευρώ. 

As a sell-on fee in Jude Bellingham’s sale from Borussia Dortmund to Real Madrid, the Spanish club agreed to pay BVB $5.38 million if they won a Champions League with Bellingham in his first season with the club.

A further $2.1 million is due to BVB if the England star is… pic.twitter.com/wXXkfRTVbL

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) May 10, 2024

Άρα, αυτό σημαίνει πως η Ντόρτμουντ παρόλο που έχασε από τους «μερένχες», θα περιμένουν πιο… ζεστό χρήμα λόγω του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, από αυτό που θα έπαιρναν αν ήταν κατακτητές του τροπαίου έπειτα από 27 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1997.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό