22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς από τον ανώτερο Μεντβέντεφ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας ξεκάθαρα πιο σταθερή εικόνα στο παιχνίδι του, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε με 3-1 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε πανηγυρικά στο τελικό του Australian Open, όπου τον περιμένει ο Ναδάλ!

Παρά την μεγάλη προσπάθεια, δύο μήνες μετά την επέμβασή του στον αγκώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-1 σετ (7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Australian Open μετά από 2,5 ώρες και πλέον ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ραφαέλ Ναδάλ, με στόχο να πάρει τον τίτλο και να σκαρφαλώσει στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Από την άλλη πλευρά ο Ισπανός θρύλος του αθλήματος θέλει… πάση θυσία την κούπα, με σκοπό να φτάσει τα 21 Grand Slam και να αφήσει πίσω του με 20, τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Το σημερινό ματς σημαδεύτηκε από τις διαμαρτυρίες του Ρώσου, ενώ ο Στέφανος θα συνεχίσει να παλεύει για να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός!

Το ματς

Το πρώτο σετ είχε να κάνει απόλυτα με το σερβίς των δύο παικτών. Όποιος είχε τη δυνατότητα να έχει τη μπάλα έπαιρνε με τεράστια ευκολία το σετ. Εξαίρεση αποτέλεσε όταν στο 9ο game ο Ρώσος πήγε να κάνει το μπρέικ (έφτασε στο 0-40), όμως ο Έλληνας τενίστας το γύρισε! Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε με τίποτα να πάρει πόντους όταν ο Μεντβέντεφ είχε το σερβίς, όμως κατάφερε και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί πήρε τεράστιο προβάδισμα (4-1), όμως ο αντίπαλός του έδειξε την κλάση του και έκανε το 1-0 στα σετ με 5-7.

Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε καθόλου από το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ και ξεκίνησε με μπρέικ (1-0). Στη συνέχεια φάνηκε να έχει το πάνω χέρι, όμως ο Ντανίλ βρήκε τις λύσεις και απάντησε (3-3), όμως φανταστικός Τσιτσιπάς το έκανε ξανά και πέρασε μπροστά (5-4)! Ο Έλληνας super star άντεξε και με όπλο τον κόσμο που ήταν ξεκάθαρα με το μέρος του, ισοφάρισε σε 1-1 σετ (6-4)!

Στο ξεκίνημά του, το τρίτο σετ έμοιαζε καρμπόν με το πρώτο, αφού Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ κρατούσαν είτε εύκολα είτε δύσκολα το σερβίς τους και όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούν σε τάι μπρέικ. Παρόλα αυτά με τον Στέφανο να σερβίρει και τα game στο 4-5, ο Ρώσος έκανε την αντεπίθεσή του και πήρε προβάδισμα 0-40! Ο Έλληνας αθλητής το πάλεψε, όμως βρέθηκε πίσω με 2-1 (4-6).

Το τέταρτο και τελευταίο σετ όπως αποδείχτηκε, ανήκε δικαιωματικά στον Ρώσο ο οποίος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του με τη σταθερότητά του. Ο Μεντεβέντεφ έκανε δύο μπρέικ για το 1-3 και το 1-5, σε ένα σημείο που ο Τσιτσιπάς είχε παραδοθεί ολοκληρωτικά και έχασε με 1-6, σκορ που αποδεικνύει ξεκάθαρα την εικόνα του σετ.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό