26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού, Τανσού Τσιλέρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε από καρδιακή προσβολή ο σύζυγος της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

O Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ απεβίωσε σήμερα, Σάββατο το πρωί, στο σπίτι του ζεύγους στο Νιχώρι του Βοσπόρου λόγω καρδιακής προσβολής, ενώ το τελευταίο διάστημα υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Ποιος ήταν ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ

Γεννημένος το 1937, ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ ήταν μηχανικός και επιχειρηματίας και μετά το γάμο του, το 1963, πήρε το επώνυμο της συζύγου του, φαινόμενο σπάνιο για τις παραδόσεις της τουρκικής κοινωνίας.

Ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph της Κωνσταντινούπολης, σπούδασε μηχανικός στην αμερικανική Ροβέρτειο Σχολή (μετέπειτα Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου) της Πόλης.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έμεινε και εργάστηκε επί οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ προτού επιστρέψει στην Τουρκία και αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του γνωστού στην Τουρκία Ομίλου Cukurova Holding.

Αρθρογραφούσε στις εφημερίδες Milliyet και Gunes

Το 1981 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Tανσού Τσιλέρ τον επιχειρηματικό όμιλο Marsan Marmara Holding.

Αρθρογραφούσε επίσης στις εφημερίδες Milliyet και Gunes, ενώ ασχολήθηκε και με την εναλλακτική ιατρική συγγράφοντας σχετικά βιβλία.

Το μέγεθος και ο τρόπος απόκτησής της περιουσίας της οικογένειας Τσιλέρ είχε αποτελέσει της δεκαετία του 1990 αντικείμενο έντονου σχολιασμού και καταγγελιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Το ζεύγος Οζέρ και Τανσού Τσιλέρ απέκτησε δύο παιδιά από τον γάμο του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό