27.1 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφτασε το 1.000.000 αυτοκίνητα με υγραέριο LPG

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης και LPG) σε ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της, τα Sandero Streetway & Stepway, Duster και Jogger.

Η Dacia συνεχίζει να πρωτοπορεί στην ευρωπαϊκή αγορά με την τεχνολογία διπλού καυσίμου (βενζίνη και LPG), έχοντας φτάσει το εντυπωσιακό ορόσημο του 1.000.000 πωλήσεων οχημάτων που διαθέτουν το σύστημα κίνησης ECO-G 100.

Από το 2010, η Dacia προσφέρει αυτή την επιλογή σε ολόκληρη τη γκάμα της, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Sandero Streetway & Stepway, Duster και Jogger, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για αποδοτικά και οικονομικά αυτοκίνητα.

Η τεχνολογία ECO-G 100 αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους οδηγούς, καθώς το υγραέριο (LPG) είναι ένα από τα πιο οικονομικά καύσιμα στην αγορά, προσφέροντας εξοικονόμηση κόστους πάνω από 40% σε σχέση με τη βενζίνη.

Επιπλέον, το σύστημα διπλού καυσίμου επιτρέπει αυτονομία έως και 1.500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο, ενώ παρέχει ευκολία στη χρήση, καθώς ο οδηγός μπορεί να αλλάξει καύσιμο χειροκίνητα ή το αυτοκίνητο να κάνει αυτόματα τη μετάβαση στη βενζίνη όταν το ρεζερβουάρ υγραερίου αδειάσει.

Το σύστημα ECO-G 100, με ροπή έως και 170 Nm στις 2.000 σ.α.λ., προσφέρει 10% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και 10% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες, ενώ εκπέμπει έως και 90% λιγότερα μικροσωματίδια.

Η Dacia, έχοντας τελειοποιήσει αυτή την τεχνολογία για πάνω από 14 χρόνια, προσφέρει ένα αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα που συνδυάζει την τεχνογνωσία του Renault Group, εξασφαλίζοντας παράλληλα πλήρη εργοστασιακή κάλυψη και εγγυήσεις όπως σε όλα τα μοντέλα της.

Με το ρεζερβουάρ LPG να τοποθετείται στο χώρο της ρεζέρβας, οι οδηγοί δεν χάνουν χώρο στο πορτμπαγκάζ ούτε στο ρεζερβουάρ βενζίνης, ενώ μπορούν να απολαμβάνουν την ασφάλεια και την αποδοτικότητα που προσφέρει αυτή η τεχνολογία. Η Dacia κατέχει ηγετική θέση στην αγορά LPG στην Ευρώπη, έχοντας μερίδιο 67% έως τον Ιούλιο του 2024, με το 40% των πελατών της να επιλέγουν οχήματα διπλού καυσίμου.

Με αυτή τη δυναμική παρουσία στην αγορά και την προσήλωση στην προσφορά προσιτών και οικονομικών λύσεων, η Dacia παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στον χώρο των αυτοκινήτων με εναλλακτικά καύσιμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό