20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έφτασε να βγάζει 167 εκ. δολάρια την ημέρα το 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%. Τα συνολικά έσοδα της Microsoft για το τέταρτο τρίμηνο του έτους έφτασαν στα 16.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα όσα σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, οι cloud υπηρεσίες της Microsoft είναι εκείνες που ευθύνονται για την ανοδική πορεία των δεικτών της εταιρείας.

Η άνοδος της κερδοφορίας σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό δεν είναι κάτι αμελητέο για μία εταιρεία του μεγέθους της Microsoft, κάτι που προφανώς και συνδέεται με την τηλεργασία και την ανάγκη χρήσης απομακρυσμένης πρόσβασης σε υποδομές και υπηρεσίες Πληροφορικής.

Η θετική οικονομική εικόνα της Microsoft είχε αποτυπωθεί και στα προηγούμενα αποτελέσματα της, στοιχείο που δείχνει μία σταθερή ζήτηση για cloud προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Microsoft ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό