33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Έτσι θα σταματήσουμε τον Ελ Κααμπί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του. Έχοντας πραγματοποιήσει μία σπουδαία πορεία στο Conference League, έχει φτάσει στον μεγάλο τελικό, όπου την Τετάρτη (29/05) θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, με σκοπό να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο, μιλάει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό και δεν έκρυψε τη χαρά του που για μία ακόμη χρονιά, η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο εύχεται η κατάληξη να μην είναι ίδια με πέρσι (η ιταλική ομάδα είχε χάσει από τη Γουέστ Χαμ).

O προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Conference League pic.twitter.com/wr5FCAKWYZ

— flash.gr (@Flashgr_) May 28, 2024 Η «επική» απάντηση του Ιταλιάνο

Σε ερώτηση για το πως θα σταματήσει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ιταλός έδωσε μία… επική απάντηση, καθώς ανέφερε χαριτολογώντας ότι έχουν φέρει μαζί τους λουκέτα και αλυσίδες.

Για τον τελικό της Πράγας: «Τον προσεγγίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, αλλά κάποια πράγματα δεν ήταν με το μέρος μας. Αυτά τα πρόσωπα που είδα μετά το τέλος του τελικού, δεν θέλω να τα ξαναδώ φέτος. Θέλω να βγούμε έξω και να το ζήσουμε σαν να είναι η τελευταία ευκαιρία της καριέρας μας. Και αυτό πρέπει να το δείξουμε σε κάθε φάση. Η Πράγα μας… τραυμάτισε όλους. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι να χάνεις έναν τελικό. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αντιστρέψουμε».

Για τον Ολυμπιακό: «Με τον Μεντιλίμπαρ έχουν πολλές επιτυχίες. Έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη. Νίκησαν κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, είναι μία εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα. Ξέρει να πιέζει, να αμύνεται, έχει εμπειρία και ταλαντούχους παίκτες. Το γεγονός ότι έφτασαν στον τελικό, καταδεικνύει πόσο καλή ομάδα έχουν. Αυτό που μας τρομάζει περισσότερο, είναι το αν αισθάνονται άνετα.

Πρέπει να τους δυσκολέψουμε όταν έχουν την κατοχή της μπάλας. Όταν έχουμε εμείς την μπάλα πρέπει να τους δημιουργήσουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε φάσεις. Έχουμε προετοιμαστεί για τα πέναλτι, αλλά ως ένα βαθμό. Έχουμε τους παίκτες και την προσωπικότητα να βγουν μπροστά».

Για το αν θα ήθελε να παίξει σε άλλη έδρα: «Δεν το ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εδώ. Άλλος ένας κίνδυνος σε αυτούς που έχουμε καταγράψει. Όταν βγαίνεις στο χορτάρι, τα ξεχνάς όλα. Είναι ένα γήπεδο που βρίσκεται στην πόλη αυτή που είναι η έδρα του Ολυμπιακού. Μικρότερη σημασία αποκτά όμως όταν ξεκινά το παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στην έδρα τους αλλά όταν βγεις στον αγωνιστικό χώρο αυτή η σχέση 50-50 θα δώσει τη νίκη στην ομάδα που έχει μεγαλύτερη φλόγα και πείνα. Δεδομένου ότι εμείς έχουμε περάσει τη διαδικασία, θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα έξω. Έχουμε διαβάσει τον Ολυμπιακό».

Για τον Ελ Κααμπί: «Έχουμε φέρει μαζί μας λουκέτα και αλυσίδες για να τον κρατήσουμε (γέλια). Ο Ελ Κααμπί έχει αυτοπεποίθηση. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του πήγαν πολύ καλά, έφτασαν μέχρι εδώ, νίκησαν ένα φαβορί. Ο Ελ Κααμπί είναι πολύ επικίνδυνος, σταθερός, εντός, εκτός περιοχής. Είναι ένας από τα δυνατά σημεία όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχουμε προετοιμαστεί για να τον περιορίσουμε. Αν βγεις έξω στον αγωνιστικό χώρο και δεν παίξει με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Ελ Κααμπί θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Για το αν θα τον δούμε στην Ελλάδα: «Δεν το έχω σκεφτεί. Ποιος ξέρει, στο μέλλον όλα μπορεί να συμβούν. Είμαι ακόμα νέος. Ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς προπονητές στην Ιταλία, ο Ρανιέρι είναι 72. Εγώ είμαι 46. Ας επικεντρωθούμε για την ώρα στο κύπελλο».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό