18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έτσι θα είναι το SUV της Smart

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Smart έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του νέου της SUV, που θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στην έκθεση του Μονάχου -αν γίνει, στη θέση αυτής της Φρανκφούρτης- και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Το SUV θα είναι με μήκος 4,0 μέτρων το πιο μεγάλο μέχρι στιγμής μοντέλο της μάρκας και θα βασίζεται στο πλαίσιο SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, στην οποία ανήκει πλέον το 50% της μάρκας.

Η σχεδίαση του πενταθέσιου Smart, που χαρακτηρίζεται από την ίδια την εταιρεία ως «cool» και «sexy», πιστώνεται στους σχεδιαστές της Mercedes. Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του θα περιλαμβάνονται και οι αναδυόμενες χειρολαβές, ενώ μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση αναμένεται και για το εσωτερικό του.
Για την είσοδο και την εκκίνηση θα υπάρχει στάνταρ ψηφιακό κλειδί, ενώ ο εξοπλισμός θα μπορεί να περιλαμβάνει και φωνητικό έλεγχο.

Το σύστημα πρόωση θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, με έναν κινητήρα 250 ίππων στον πίσω άξονα και με μια μπαταρία 70 KWh που θα υποστηρίζει φυσικά την ταχυφόρτιση και θα εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων.
Το SUV ήταν απαίτηση της Geely, η οποία θεωρεί την παρουσία του καθοριστική για το μέλλον της Smart, τουλάχιστον στην Κίνα, ενώ θα διατίθεται και στην Ευρώπη. Έχοντας σα βασικό αντίπαλό του το Mini Countryman.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό