22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της F1 για το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αλλαγές στους κανονισμούς για την σεζόν 2022 θα φέρουν και σημαντικές αλλαγές και στην σχεδίαση των μονοθεσίων. Και ήδη υπάρχει μία πρώτη διαρροή, καθώς η πλήρης αποκάλυψη θα γίνει σε ένα μήνα περίπου, στον Γκραν Πρι του Silverstone.
To νέο μονοθέσιο θέλει να διορθώσει αρκετά από τα κακώς κείμενα της υπάρχουσας γενιάς, με πιο σημαντικό το μεγάλο τους μέγεθος, το οποίο δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τον αέρα που άφηναν πίσω τους. Αυτό έκανε δύσκολο στα αυτοκίνητα να ακολουθήσει το ένα το άλλο και ακόμα πιο δύσκολη την προσπέραση ή τις μάχες μεταξύ τους.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το LiveGP, το νέο σχέδιο είναι απλούστερο και πιο ομαλό και με λιγότερα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αντίθετα έχει αυξημένο groundeffect έτσι ώστε να επανακτηθεί κάποιο ποσοστό από την χαμένη κάθετη δύναμη.
Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, το μοντέλο που βλέπουμε δείχνει να είναι πιο κοντό από τα υπάρχοντα μονοθέσια, ενώ μία ακόμα σημαντική αλλαγή θα είναι οι τροχοί, οι οποίοι περνούν από τις 13 στις 18 ίντσες για το 2022.
Προς το παρόν πάντως βλέπουμε μία σχεδιαστική πρόταση, η οποία θα αποτελέσει τον μπούσουλα πάνω στην οποία όπως είναι προφανές κάθε ομάδα θα κάνει τις δικές της μετατροπές ώστε να το φέρει στα μέτρα της. Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί μία ένδειξη ότι το 2022 θα αλλάξουν πάρα πολλά και ίσως επανέλθει ο ανταγωνισμός στα παλιά επίπεδα, με πολλές ομάδες να συναγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό