22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτσι θα αποφύγετε τις παγίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πότε πληρώνονται συντάξεις Ιουλίου, αναδρομικά και αυξήσεις

Μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να δείξει ο κόσμος κατά την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγει τις παγίδες και να μην πληρώσει περισσότερα.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κωδικός 023 -024 συμπληρώνεται εφόσον απαλλάσσεστε από τη συγκέντρωση αποδείξεων και είστε άνω των 60 ετών. Αντίστοιχα, ο κωδικός 985-986 συμπληρώνεται από τους πληττόμενους για απαλλαγή από τις αποδείξεις.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες ισχύει ο κωδικός 049-050, όπου θα πρέπει να συμπληρωθούν οι αποδείξεις χειροκίνητα, καθώς δε θα είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις ενοικίων, ακόμα και αν έχουν εισπράξει οι ιδιοκτήτες αποζημιώσεις για ενοίκια που «κουρεύτηκαν» πέρσι, θα τα δηλώσετε του χρόνου.

Σχετικά με τον κωδικό 999 εντύπου Ε3 που αφορά επαγγελματίες, το ποσό της επιστρεπτέας θα προσυμπληρωθεί. Αφορά σε ποσά που έλαβαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πρόβλημα υπάρχει με τα χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή η αναλογία του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και με τα έκτακτα επιδόματα που έχουν δοθεί σε εργαζομένους του τουρισμού, αφού τα στοιχεία αυτά δεν έχουν προσυμπληρωθεί.

Στον κωδικό 781-782 μπαίνουν τα εισοδήματα που εισπράξαμε μέσα στο χρόνο από τις αναστολές. Σημειώνεται ότι ο κωδικός θα είναι προσυμπληρωμένος.

Πληρωμές συντάξεων Ιουλίου, αναδρομικά και αυξήσεις

Για τις συντάξεις Ιουλίου, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ, για όσους το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 13,5,7,9, ενώ στις 25/06 για όσους το ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό.

Τη Δευτέρα 28/06 θα πληρωθούν οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ενώ στις 29/06 οι συντάξεις των: Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ,

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Περίπου 200.000 συνταξιούχοι αναμένουν αναδρομικά και αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους που προκύπτουν από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης με το νόμο Βρούτση.

Για τους συνταξιούχους του δημοσίου με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και αίτημα συνταξιοδότησης μεταξύ 13 Μαΐου 2016 – 1 Οκτωβρίου 2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα γίνει στις 29 Ιουνίου, ενώ οι καθαρές αυξήσεις μεσοσταθμικά υπολογίζονται στα 74 ευρώ.

Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η ημερομηνία για την πληρωμή των αναδρομικών.

Για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, η πληρωμή των αναδρομικών θα γίνει στις 30 Ιουνίου, ενώ η πληρωμή των αυξήσεων θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό