35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Έτοιμο και το Volkswagen ID.7 GTX

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen συνεχίζει να επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γενικότερα και αυτή των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων της ειδικότερα με την παρουσίαση του ID.7 GTX. Η αλήθεια είναι ότι η κορυφαία έκδοση του ID.7 sedan δεν αποτελεί κάποιου είδους έκπληξη δεδομένου ότι η γερμανική εταιρία είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις της με το εντυπωσιακό ID.X Performance Concept και ακόμα περισσότερο, με το ID.7 GTX Tourer. Το νέο ID.7 GTX όμως δεν είναι η έκδοση παραγωγής του ID.X Performance Concept των 558 ίππων. Αντιθέτως είναι η sedan έκδοση του ID.7 GTX Tourer με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο αναφορικά με τις επιδόσεις όσο και με τον χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Όπως υποθέτω ότι θα έχεις συμπεράνει μέχρι τώρα, το ID.7 GTX μοιράζεται ακριβώς το ίδιο κινητήριο σύνολο με το ID.7 GTX Tourer αλλά και με το ID.Buzz GTX. Ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα χαρίζοντας στο sports sedan 340 ίππους και ενδεχομένως πιο σημαντικά, δυνατότητες τετρακίνησης. Σύμφωνα με την Volkswagen, η επιπλέον ισχύς και η επιπλέον πρόσφυση έχουν ως αποτέλεσμα ένα ID.7 GTX που χρειάζεται “λιγότερο από 6.0 δευτερόλεπτα” για να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h ενώ η μπαταρία των 86 kWh χαρίζει αυτονομία της τάξης των 595 χιλιομέτρων. Όταν το φορτίο εξαντληθεί δε, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στα έως 200 kW (στον κατάλληλο ταχυφορτιστή φυσικά) αναπληρώνοντας το φορτίο από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε 26 λεπτά.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το ID.7 GTX όπως και το αντίστοιχο Tourer είναι διακριτικά σπορ. Ακόμα και η ίδια η VW εστιάζει στις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών “Skagen” και τα IQ.Light LED matrix φωτιστικά σώματα με τα φωτιζόμενα σήματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω. Παράγων διαφοροποίησης για το “GTX” είναι και η νέα LED υπογραφή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την κορυφαία σειρά ενώ στο εσωτερικό παρατηρούμε τα εργονομικά καθίσματα (προαιρετικά διαθέσιμα και τα ergoActive, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μνήμης και ρυθμιζόμενη υποστήριξη για την περιοχή των μηρών) και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία της καμπίνας και κυρίως, στην περιοχή του ταμπλό και των θυρών. Κατά τα άλλα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν στοιχεία όπως το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, ο προηγμένος ψηφιακός βοηθός που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιμένει να βρει κάποιος σε ένα μοντέρνο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen. Προαιρετικά προσφέρονται και συστήματα όπως το Park Assist Pro που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις διαδικασίες στάθμευσης από το smartphone τους.

Όπως μας ενημερώνει η εταιρία η προπώληση για το νέο ID.7 GTX και τα τρία άλλα νέα μοντέλα με τις μπαταρίες των 86 kWh (βλ. ID.7 GTX Tourer, ID.7 Pros S και ID.7 Tourer Pro S) θα ξεκινήσει αύριο, 6 Ιουνίου με την τιμή του κορυφαίου ID.7 να ξεκινά από τα €63.155 στη Γερμανία, την στιγμή που το ID.7 GTX Tourer ξεκινά €800 υψηλότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό