16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Έτοιμος να παραδοθεί» στον Πούτιν ο Ζελένσκι;

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγο αργότερα, αφότου ομάδα Ουκρανών βουλευτών ζήτησε από τον Ζελένσκι να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν προκειμένου να λήξει ο πόλεμος , ο Ουκρανός πρόεδρος  δήλωσε πως δεν «φοβάται να μιλήσει για ουδέτερο καθεστώς», προκαλώντας ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι δήλωσε αποκαρδιωμένος καθώς όπως είπε, παρά τις συνομιλίες που είχε με ηγέτες της Δύσης,αυτοί  άφησαν την Ουκρανία να πολεμήσει μόνη της. «Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας, άφησαν την Ουκρανία μόνη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τους ρωτάω, είστε μαζί μας; Λένε ότι είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μας πάρουν στη στρατιωτική συμμαχία. Όλοι τους φοβούνται» πρόσθεσε.

«Εμείς δεν φοβόμαστε όμως» υποστήριξε, τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τη χώρα του, για να διερωτηθεί αμέσως μετά:

 «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ. Αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε και ποιες χώρες θα μας τις παράσχουν;»  

Η ξαφνική αναφορά του στην «κόκκινη γραμμή» του Πούτιν να μην ενταχθει η χώρα στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία,έδωσαν σήματα υποχωρητικότητας.

 

Οι όροι του Πούτιν για παράδοση

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ρωσικό.rt.com/ ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό με όρους  την τήρηση «ουδέτερης» στάσης και αφοπλισμό .

Αυτοί είναι όροι που, που σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και  σύμφωνα με την Ρωσία θα εξαλείψουν αυτό που η Μόσχα  θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι  η μη ανάπτυξη όπλων και ή τήρηση ουδετερότητας», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της εν εξελίξει πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε μία «πραγματική καταστροφή» για όλες τις πλευρές, που δεν θα δουν «νικητές», υποστηρίζουν επτά βουλευτές, σε μία ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

«Παραδόσου» λενε 7 βουλευτές

Η «παρότρυνση» Πούτιν για παράδοση βρήκε ευήκοα ώτα από επτά βουλευτές που έστειλαν  ανοιχτή επιστολή στον   Ζελένσκι.«Εκατομμύρια συμπολιτών μας προσπαθούν για μία ειρηνική ζωή», επισημαίνουν, προσθέτοντας  ότι «επιμένουν να χρησιμοποιήσει ( ο Ζελένσκι) όλες τις εναλλακτικές», για να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές.  

Γι’ αυτό καλούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας να αρχίσει τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και να «φθάσει σε μία συμφωνία» για να σταματήσει η αιμοτοχυσία.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό