24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

έτοιμη ΕΛΑΣ να απελευθερώσει όποια δημόσια περιουσία έχει καταληφθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

«Όποια δημόσια περιουσία έχει καταληφθεί, η ελληνική αστυνομία από επιχειρησιακή άποψη είναι πανέτοιμη να την απελευθερώσει και να την παραδώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσει τη δημιουργική εκμετάλλευση της».

Αυτό τόνισε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

“Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί ο δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν τις πρωτοβουλίες απελευθέρωσης των πανεπιστημίων μας από «ψευτοκαταλήψεις» οι οποίες δημιουργούσαν προβλήματα εδώ και πολλές δεκαετίες”, τόνισε, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Πρόσθεσε δε, ότι υπήρξε σχετική συζήτηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, την ΕΛΑΣ και την αυτοδιοίκηση και σύντομα θα έχουμε νέα συγκεκριμένα σε αυτόν τον τομέα.

“Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης“, ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Ζέρβα, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν, μεταξύ άλλων,  για μια σειρά έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης“. “Χαίρομαι γιατί με ενημέρωσαν ότι έχουν χρηματοδοτηθεί έργα 28 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένονται κι άλλα τόσα, τα οποία είναι σημαντικά για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Επίσης προχωράει η μελέτη για την αναβάθμιση και την ανασυγκρότηση των στάβλων Παπάφη. Βλέπω ότι η Θεσσαλονίκη προχωράει μπροστά και γίνονται έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών”, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στενή σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τον δήμο Θεσσαλονίκης, βάσει ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμο, όπως είπε. «Η συνεργασία είναι καθημερινή και αποτελεσματική. Υπάρχει βελτίωση στον δείκτη της εγκληματικότητας, μειώνονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυτοκινήτων. Αναδεικνύω ότι επίκειται η αναβάθμιση του συντονιστικού κέντρου για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, χάρη στην εθελοντική εργασία της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, την οποία θέλω να χαιρετίσω. Είναι πρότυπο σημαντικής δουλειάς».

Από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και βοήθησε πολύ στην λειτουργία των δήμων με τον απαράδεκτο, όπως τον χαρακτήρισε, νόμο Κλεισθένη. “Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο “αρχιτέκτονας” της επίλυσης αυτού εκτρώματος του νόμου Κλεισθένη και με τις δικές του πρωτοβουλίες, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι δήμοι είναι σε θέση να διοικούνται”.

Αναφορικά με τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η παρουσία της αστυνομίας είναι ουσιαστική στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας και ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι μια ευνομούμενη. “Ένα από τα δυσκολότερα θέματα στην πόλη μας, αν όχι το δυσκολότερο, είναι το κυκλοφοριακό. Η Δημοτική Αστυνομία επέδειξε στον υπουργό τις πρωτοβουλίες της, τις δυνατότητες διαχείρισης των προβλημάτων που έχει. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία η οποία κάθε ημέρα οικοδομείται σε μεγαλύτερο βαθμό, σε υψηλότερο επίπεδο, με την συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας”. Όπως είπε στη συνέχεια, “αυτό που ζήτησα από τον υπουργό και ζητάω κάθε φορά, είναι η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., η παρουσία τροχονόμων, η παρουσία περισσότερων ανδρών της ΕΛΑΣ στους δρόμους μας και από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σημαντικό και η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που με 81 άτομα κάνει αυτή την εξαιρετική δουλειά”.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε καταλυτική την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δύο ημέρες και, όπως είπε, “με την προσωπική διάγνωση που έκανε σε προβλήματα επιτόπου, είτε αφορούν τη Δυτική μεριά της πόλης, είτε τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, όχι μονάχα είδε εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα αλλά ουσιαστικά δρομολόγησε συγκεκριμένες λύσεις, είτε αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις των τμημάτων ή έδωσε τις κατευθύνσεις του για κυρία θέματα όπως το κυκλοφοριακό”, ανέφερε.

“Η ασφάλεια των πολιτών είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η παρουσία, οι παρεμβάσεις και η συνεργασία μας σε αυτό το επίπεδο, υπογραμμίζουν το γεγονός της προτεραιοποίησης, όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης, τονίζοντας ότι “το γεγονός της απελευθέρωσης δημοσίων κτηρίων, είτε αφορούν τον πανεπιστημιακό χώρο είτε άλλα, είναι μια βασική προτεραιότητα και ένας στόχος που είναι μπροστά μας”.

: GRTimes

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό