16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έσβησε το όνειρο για τον Τσιτσιπά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποτάχθηκε στην κακή παράδοση που έχει απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ κι αποκλείστηκε από τον τελικό του Australian Open, χάνοντας με 1-3.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχασε την ευκαιρία στις λεπτομέρειες, καθώς στα πρώτα τρία σετ ήταν άκρως ανταγωνιστικός κι έχασε τα δύο (6-7, 6-4, 4-6) στις λεπτομέρειες, για να καταρεύσει στο τέταρτο (1-6).

Στον τελικό της Κυριακής ο Ρώσος, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ που θα επιδιώξει να γίνει ο πρώτος τενίστας στην Ιστορία με 21 τίτλους Γκραν Σλαμ στην κατοχή του.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στο ίδιο γήπεδο στη Μελβούρνη πριν από 11 μήνες, χρειάστηκε 2,5 ώρες για να φτάσει στον τελικό. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν του είχε επιτρέψει να πανηγυρίσει τον τίτλο, για να απαντήσει ο Ρώσος μερικούς μήνες αργότερα κατακτώντας το περσινό US Open. 

Ο τελικός της Κυριακής (30/1) θα είναι η πέμπτη συνάντηση ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Μεντβέντεφ, με τον Ισπανό να προηγείται στις νίκες με τρεις έναντι μίας του αντιπάλου του. Το ίδιο ζευγάρι συγκρούστηκε στον τελικό του US Open το 2019, το οποίο κέρδισε ο Ναδάλ σε πέντε σετ.

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο πρώτο σετ

Το κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν το πρώτο σετ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 αλλά ο Μεντέβντεφ οδήγησε το σκορ στο 6-6 και στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Tsitsifast προηγήθηκε με 4-1, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ: ο Ρώσος κέρδισε τους 6 από τους επόμενους 7 πόντους και έκανε το 1-0. 

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Νο 4 του κόσμου, που με break έφτασε στο 2-0. Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 3-3, με το πρώτο δικό του break στο παιχνίδι. 

Στη συνέχεια όμως ο αντίπαλός του «ξανάσπασε» το σερβίς του, έφτασε στο 5-4 και κρατώντας το δικό του σερβίς έφτασε στο 6-4 και την ισοφάριση (1-1).

Το επόμενο (τρίτο) σετ έμοιαζε με το πρώτο. Οι δύο τενίστες προσπάθησαν να προστατεύσουν τα σερβίς τους, αν και ο Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία για break με το «καλημέρα», όταν μόλις στο πρώτο game έφτασες σε διπλό break-point (15/40) με τον Ρώσο να σβήνει και τα δύο κάνοντας το 1-0.

Με το σκορ στο 5-4 εις βάρος του ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να κρατηθεί στο σετ, αλλά το σερβίς του ήταν κάκιστο. Ο Ρώσος έφτασε σε τριπλό break-point (0/40), ο αντίπαλός εξάλειψε το πρώτο αλλά δεν αποσόβησε το break, την απώλεια του σετ κι εν συνεχεία και του αγώνα, αφού έκτοτε ο Τσιτσιπάς δεν επανήλθε στο παιχνίδι…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό