17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αλλά πόσο θα κοστίζουν;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στις μεγάλες αλλαγές που προβλέπονται για την αυτοκίνηση στα επόμενα χρόνια, πέρα από τον εξηλεκτρισμό και την αυτόνομη οδήγηση, θα είναι και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.
Και αν πριν μερικά χρόνια η εμφάνισή τους έμοιαζε ως μία μακρινή υπόθεση, οι επιταχυνόμενες εξελίξεις των τελευταίων ετών τα κάνουν να φαίνονται πλέον ως κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Υπάρχει όμως και κάτι που όλοι φαίνεται να ξεχνάμε. Ότι το κόστος τους θα είναι μάλλον υπερβολικό, τουλάχιστον στην αρχική φάση της εξέλιξής τους.
Τα πολλά και σύνθετα εξαρτήματα τα οποία αποτελούν δομικά στοιχεία της κατασκευής τους, όπως τα αναδιπλούμενα φτερά, οι κινητήρες jet, τα μεγάλα ρεζερβουάρ, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και πολλά ακόμα, θα κάνουν σύμφωνα με υπολογισμούς την αξία τους να εκτιναχθεί τουλάχιστον στα επίπεδα της κορυφαίας Ferrari SF90 Stradale.
Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι τρόπος πολυτελούς και γρήγορης μετακίνησης για πολύ λίγους. Το κόστος τους βέβαια θα μειωθεί με την πάροδο των χρόνων, όμως θα πάρει αρκετό καιρό και πολλές μεγάλες εξελίξεις στην τεχνολογία τους για να γίνουν πιο προσιτά σε ένα ευρύ κοινό.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και έξτρα παράγοντες, όπως τα ειδικά διπλώματα, ο χώρος στάθμευσης, ο ανεφοδιασμός και η μεγάλη κατανάλωση βενζίνης, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία Pentagon Motor Group θα προσθέτει στο κόστος του ιπτάμενου αυτοκινήτου πάνω από 60.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό