16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρχονται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν… πόδια και περπατούν (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

To Elevate μπορεί να κινείται ως συμβατικό όχημα σε ένα χιονισμένο δρόμο αλλά αν χρειαστεί μπορεί να… περπατήσει πάνω στο χιόνι για να προχωρήσει με ασφάλεια. 

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη λειτουργία του το New Horizon Studio, μια μονάδα που θα αναλάβει την κατασκευή των φουτουριστικών οχημάτων που ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία. Το New Horizon Studio βρίσκεται στη Μοντάνα των ΗΠΑ και πρώτη του αποστολή είναι η κατασκευή του Elevate, ενός οχήματος που σχεδιάστηκε ως ένα αυτοκίνητο με… πόδια. Το όχημα θυμίζει τα οχήματα AT-AT στο κινηματογραφικό έπος του «Πολέμου των Άστρων».

Η εταιρεία είχε παρουσιάσει τα σχέδια του Elevate στην κορυφαία έκθεση τεχνολογία CES στο Λας Βέγκας και τώρα ήρθε η ώρα όπως φαίνεται να προχωρήσει στην κατασκευή του. Το Elevate μοιάζει με ένα συμβατικό μικρό αυτοκίνητο πόλης και διαθέτει κανονικούς τροχούς με τους οποίους μπορεί να κινείται στους δρόμους. Αν όμως χρειαστεί να κινηθεί σε οποιουδήποτε είδους επιφάνεια είτε αυτή είναι αστική δηλαδή πάνω σε πεζοδρόμια ή σκάλες είτε σε οποιουδήποτε είδους ανώμαλο ή επικίνδυνο έδαφος.

Οι τροχοί του οχήματος μετατρέπονται σε ψηλά ρομποτικά πόδια τα οποία μπορούν να κινηθούν κυριολεκτικά οπουδήποτε. Ετσι το Elevate μέσα στις πόλεις μπορεί να ανεβαίνει σε σκάλες για να παραλαμβάνει κυριολεκτικά από την πόρτα του σπιτιού τους άτομα με δυσκολία κίνησης.

HYUNDAI MOTOR GROUP

To Elevate θα μπορεί να παραλαμβάνει επιβάτες κυριολεκτικά από την πόρτα του σπιτιού τους αν χρειάζεται κάτι τέτοιο. 

Εκεί που το όχημα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές και πολύτιμες υπηρεσίες είναι στον τομέα της παροχής βοήθειας σε δύσβατα σημεία ή σε περιοχές που έχουν υποστεί κάποια φυσική ή άλλη καταστροφή. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του το Elevate μπορεί να μιμείται τις κινήσεις των θηλαστικών ζώων αλλά και αυτές των ερπετών έτσι ώστε να μπορεί να κινηθεί εκεί που κανένα άλλο όχημα αδυνατεί να πάει.

«Συνδυάζοντας τη δύναμη της ρομποτικής με την πιο πρόσφατη τεχνολογία ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Hyundai, το Elevate έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει κόσμο εκεί που δεν έχει πάει ποτέ ξανά αυτοκίνητο και να επαναπροσδιορίζει την αντίληψή μας ως προς την ελευθερία κίνησης των οχημάτων. Φανταστείτε ένα όχημα αποκλεισμένο σε χαντάκι με χιόνι μόλις τρία μέτρα από τον δρόμο που θα μπορεί να περπατήσει ή να σκαρφαλώσει στο ανώμαλο έδαφος, επιστρέφοντας στον δρόμο και πιθανώς σώζοντας τους τραυματίες επιβάτες του – αυτό είναι το μέλλον της κίνησης των οχημάτων» είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση του οχήματος ο Ντέιβιντ Μπάιρον, στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας δημιουργίας βιομηχανικών σχεδίων Sundberg-Ferar η οποία συνεργάστηκε με την Hyundai για το Elevate.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό