26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Έρχονται τα έξυπνα ρολόγια του Δήμου Αθηναίων για πολίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει να δώσει μια ανάσα ασφάλειας στους ευάλωτους συμπολίτες μας που κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια θα παρέχουν διάφορες λειτουργίες, όπως καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Πώς θα λειτουργεί

Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης που έχει προμηθευθεί την εν λόγω συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS», που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Το έξυπνο ρολόι λειτουργεί και αυτόνομα. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία από το κέντρο παρακολούθησης, θα καλείται ο χρήστης μέσω του ρολογιού. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Τη Δευτέρα, στους χώρους του Χαμόγελου του Παιδιού (Γαρρυτού 80, Αγία Παρασκευή), ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, θα πατήσει το κουμπί, για να ενεργοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό