35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Έρχονται νέα projects – Τον Δεκέμβριο τα εγκαίνια του νέου Μινιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο νέα μεγάλα στρατηγικά έργα πρόκειται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο η Dimand, τα οποία προετοίμαζε εντατικά τους τελευταίους 12 μήνες. Παράλληλα, μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025 αναμένεται να έχει κάνει «exit» από τον Πύργο του Πειραια, το Μινιόν, το HUB26, το νέο κτίριο της PwC και το πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, δήλωσε ότι «από την πώληση των εν λόγω έργων σε Έλληνες θεσμικούς, σε ξένους επενδυτές, σε μεγάλα family offices, οι οποίοι είναι και οι κύριοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, η εταιρεία θα αποκτήσει συνολική ρευστότητα 100 εκατ. ευρώ». 

Σ’αυτήν τη φάση ο Πύργος του Πειραιά είναι μισθωμένος κατά τα 100% και θα γεμίσει με τους νέους μισθωτές μέχρι τον Δεκέμβριο. Στην τελική φάση έχει περάσει και το ιστορικό «Μινιόν» του οποίου το εμπορικό κομμάτι θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο. Σ’ αυτό θα «στεγαστούν» τα γραφεία της ΔΕΗ, ενώ στους πρώτους ορόφους θα ανοίξουν και καταστήματα ZARA. To οικιστικό κομμάτι αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2025.

Το  μεγάλο γραφειακό συγκρότημα HUB 26 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμφωνηθεί να αγοραστεί από τη Prodea, είναι πλήρως μισθωμένο και θα αρχίσει να παραδίδεται από τον Σεπτέμβριο. Σχεδόν έτοιμα είναι και τα νέα γραφεία της PwC στο Μαρούσι.

Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει και επίσημα οι εργασίες για το νέο «πράσινο», βιοκλιματικό και φουτουριστικό στη σχεδίαση κτίριο γραφείων του ΤΕΕ στην Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.  Πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης δύο κτιρίων, μια από κοινού επένδυση των ΤΕΡΝΑ και Dimand. Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση μέσω αντιπαροχής ακινήτου ιδιοκτησίας του ΤΕΕ με την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος γραφείων με δύο υπόγεια, σε οικόπεδο 9.066,86 τ.μ.. 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ανάπλαση της Softex.  Στην έκταση των περίπου 50 στρεμμάτων έχουν αρχίσει οι κατασκευές για την ανωδομή 50.000 τ.μ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά πράσινα κτίρια γραφείων, που συνολικά 15.000 τ.μ. έχουν ήδη μισθωθεί σε δύο πολυεθνικές εταιρείες με ενοίκια της τάξεως των 19 έως 22 ευρώ ανά τ.μ. Ήδη η εταιρεία ακόμη, όπως επισήμανε ο ίδιος, έχει έρθει σε επαφή και με δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε στην εν λόγω έκταση να δημιουργηθεί και ένα campus, το οποίο θα είναι περίπου 10.000 τ.μ με 15.000 τ.μ., ενώ υπάρχουν σκέψεις να αναγερθούν και φοιτητικές κατοικίες, ώστε να εξυπηρετούν τόσο τους φοιτητές του ιδιωτικού πανεπιστημίου όσο και αυτούς από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Την πορεία του project Skyline, σχολίασε επίσης ο επικεφαλής της Dimand, τονίζοντας ότι το πρώτο πακέτο που των 300 ιδιοκτησιών θα περάσουν στην εταιρεία Skyline μέχρι τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι το Project Skyline αποσκοπεί στην αξιοποίηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 700 ιδιοκτησίες του ομίλου της Alpha Bank, αξίας 440 εκατ. ευρώ. Τα 640 από αυτά αναμένεται να πωληθούν, καθώς ήδη ένα μεγάλος αριθμός αυτών έχει ήδη προπωληθεί. Η διαδικασία της ολοκλήρωσης του έργου, ωστόσο, καθυστέρησε, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων έπρεπε να ωριμάσει και να αποκτήσει ηλεκτρονική ταυτότητα. Στόχος της κοινοπραξίας Dimand – Premia – EBRD είναι να μείνουν στο χαρτοφυλάκιο 50 με 60 ακίνητα, τα οποία θα αναπτυχθούν σταδιακά, ενώ το exit της Dimand θα γίνει σε βάθος επταετίας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό