24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται κλασικά ηλεκτρικά Mini φτιαγμένα από το εργοστάσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέχρι τώρα όσοι ήθελαν -για τους δικούς τους λόγους- να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό κλασικό Mini θα έπρεπε να απευθυνθούν σε κάποιες μικρές εξειδικευμένες εταιρίες για μία μετατροπή που κόστιζε πάρα πολλά.
Η ίδια η Mini είχε ήδη από το 2018 παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης μία τέτοια πρόταση για ένα κλασικό ηλεκτρικό Mini. Και πλέον μία ομάδα από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Οξφόρδη, αναλαμβάνει να φτιάχνει τέτοια Mini με την επίσημη σφραγίδα της ίδιας της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Mini αυτό θα έχει στην θέση του συμβατικού κινητήρα έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 122 ίππων και θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 9 δευτερόλεπτα.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν ανακοινώνεται με την αυτονομία να υπολογίζεται κοντά στα 160 χιλιόμετρα. Κάτι που δεν είναι εντυπωσιακό σαν νούμερο, είναι όμως αρκετό, σύμφωνα με τη Mini, για την αστική χρήση που προορίζεται το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την εταιρία, κάθε ορίτζιναλ συμβατικός κινητήρας θα αποθηκεύεται σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης χρειαστεί να τον τοποθετήσει πάλι πίσω.

Επίσης η Mini τονίζει ότι δεν αλλάζει τίποτα στο κλασικό αμάξωμα, εκτός από την αναπόφευκτη προσθήκη μίας θύρας για την φόρτιση και ένας ελαφρά τροποποιημένος πίνακας οργάνων που δείχνει την θερμοκρασία του μοτέρ, την ταχύτητα, την αυτονομία και την επιλεγμένη ταχύτητα στο αυτόματο κιβώτιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό