26.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχονται απολύσεις έως και 30.000 εργαζομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει έως και 30.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Oliver Blume, θεωρεί ρεαλιστική μια μακροπρόθεσμη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 10%.

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, με απώλεια 4.000 έως 6.000 θέσεων από τους συνολικά 13.000 εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα.

Οικονομικοί παράγοντες, όπως η πανδημία, έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις της VW, οι οποίες μειώθηκαν κατά 500.000 αυτοκίνητα, ισοδύναμα με την παραγωγή δύο εργοστασίων.

Ο οικονομικός διευθυντής της VW, Arno Antlitz, στοχεύει να μειώσει τις επενδύσεις της εταιρείας κατά τα επόμενα πέντε χρόνια από 170 σε 160 δισεκατομμύρια ευρώ, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για μείωση κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνισμού, ειδικά λόγω της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, το συνδικάτο των εργαζομένων της VW απέρριψε τις φήμες για περικοπές θέσεων εργασίας ως “αβάσιμες και παράλογες”.

Από την πλευρά της εταιρείας, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η μείωση του κόστους στα γερμανικά εργοστάσια είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας και των επενδύσεων στο μέλλον.

Η συζήτηση για περικοπές θέσεων εργασίας δεν είναι νέα, καθώς το 2021 ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, Herbert Diess, είχε προειδοποιήσει ότι η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας στη Γερμανία, προκαλώντας αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό