15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται στο Νότιο Πάρκο και θα κάνει τον Μάιο, τον μήνα της γεύσης σου!- Μια giga διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τo Achaia Fest, το γαστρονομικό Φεστιβάλ – σταθμός του 2017 και μία από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μεγαλώνει, εντάσσει νέες δράσεις και συνεργασίες στο πλαίσιό του και επιστρέφει δυναμικά τον Μάιο του 2023.

Η διοργάνωση θα γίνει στον θαυμάσιο χώρο του Νότιου Πάρκου υπό τον τίτλο Go West Festival, φιλοδοξώντας να καταστήσει την Πάτρα προορισμό κατά τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και ευρείας αναφοράς και αποδοχής, δομημένη κατά τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα αντίστοιχων Φεστιβάλ, η οποία εστιάζει κατεξοχήν στους «θησαυρούς» της Αχαϊκής Γης και στα ονομαστής προέλευσης προϊόντα της, επενδύοντας στο κεφάλαιο «ανάπτυξη» μέσα από τον «πολιτισμό της γαστρονομίας».

Το Go West Festival δίνει βήμα στους τοπικούς παραγωγούς και τους επιχειρηματίες, συστήνει στους επισκέπτες τις γεύσεις και τα αρώματα της περιοχής, δημιουργεί γέφυρες για συνέργειες μεταξύ των παραγωγών και συνδέει τον γαστρονομικό τουρισμό με τα προϊόντα του πολιτισμού του τόπου.

Το προσεχές διάστημα αναμένονται συναντήσεις με τοπικούς φορείς (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας, ΣΚΕΑΝΑ κ.α.) προκειμένου να δημιουργηθεί μία ευρύτερη συνεργασία στο πλαίσιο του Go West Festival.

Η πρωτοτυπία άλλωστε της διοργάνωσης, που αποτέλεσε πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων ατόμων τo 2017, καθώς οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 50 χιλιάδες, ήταν ότι δεν αποτελούσε απλά μια Έκθεση κατεξοχήν Αχαϊκών προϊόντων και Επιχειρήσεων, αλλά προσέφερε παράλληλα πολλές ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους καθώς στον χώρο της λειτουργούσαν από παιδότοποι και χώροι δημιουργικής απασχόλησης, έως θερινό σινεμά.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων αναμένεται ακόμη πιο πλούσιο  καθώς εντάσσονται σε αυτό μεγάλες συναυλίες, και δεκάδες ακόμη δράσεις που θα αναδείξουν τα «καλύτερά μας» σε Πάτρα, Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα μέσα από μία πολυδραστική διοργάνωση. 

Το μεγάλο Φεστιβάλ της περιοχής θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: γευσιγνωσίες, γαστρονομία, food tasting, πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, θερινό σινεμά, παραστάσεις θεάτρου σκιών, συναυλίες, αθλητικά events και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. 

Στα μεγάλα ατού του  Go West Festival είναι και το γεγονός ότι έρχεται να το συμπληρώσει, το Patras Street Food Festival, η μεγάλη διοργάνωση του 2019 η οποία επιστρέφει με γευστικές απολαύσεις του γρήγορου, αλλά ψαγμένου και πρωτότυπου φαγητού και  με πρωταγωνιστές κορυφαίες επιχειρήσεις εστίασης της πόλης. 

Το Go West Festival 2023, θα κάνει τον Μάιο, το μήνα της γεύσης σου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό