35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Έρχεται οθόνη και πάνω στο… τιμόνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εισαγωγή ακόμα μιας οθόνης στα αυτοκίνητα φαίνεται να μην είναι απόλυτα απαραίτητη. Όμως ήδη κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες υλοποιήσεις που βάζουν οθόνες και στα πιο απίθανα σημεία.

Η γερμανική εταιρεία ZF, κατάφερε να ενσωματώσει οθόνη μέσα στο τιμόνι του μέλλοντος.

Η τεχνολογία ZF Lifetec διατηρεί τον αερόσακο, αλλά τον φουσκώνει πλέον από το πάνω περιθώριο του τιμονιού, απελευθερώνοντας το κέντρο του τιμονιού για μια μία οθόνη όμοια με smartphone, σύμφωνα με την ZF Lifetec.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει την τοποθέτηση κεντρικής οθόνης ή πολλαπλών οθονών, χαρίζοντας στους κατασκευαστές αυτοκινήτων μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό του τιμονιού χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Οι μηχανικοί υπογραμμίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι όλη η διάταξη οθόνη, καθώς μπορεί να είναι υβριδική με περιστροφικό διακόπτη και αισθητήρες.

Αυτό επιτρέπει την εγκατάσταση επιπλέον αισθητήρων σε αυτοκίνητα με ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης, ενισχύοντας την ασφάλεια σύμφωνα με τη ZF Lifetec.

Αν και η τεχνολογία αυτή μπορεί να φανεί ελκυστική είναι προφανές ότι το κακό με τις κάμερες έχει παραγίνει. Και μάλλον κάπου θα πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά για την ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό