16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρχεται νέος Κώδικας Μετανάστευσης μέσα στο 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο Κώδικα Μετανάστευσης, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στο 2022, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή, Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος κώδικας «θα εξετάζει από μηδενική βάση και θα αντιμετωπίζει τα πραγματικά εμπόδια που πράγματι υπάρχουν σήμερα για τους εργάτες γης». 

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2022 να καταθέσουμε νέο Κώδικα Μετανάστευσης για κάθε κατηγορία εργάτη γης. Κοιτάμε το θέμα από μηδενική βάση, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα με το υφιστάμενο πλαίσιο, που μας δίνει τη δυνατότητα για 20.000 εργάτες για την κάλυψη αναγκών στον αγροτικό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Την ίδια ώρα, η κ. Αδαμοπούλου ανέφερε ότι «το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την εννιάμηνη απασχόληση εργατών γης στην Ελλάδα, προβλέπει εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα να απειλείται ο ελληνικός αγροτικός τομέας».

 «Οι ανάγκες εργατών γης στη χώρα μας ξεπερνούν τις 50.000 και δεν αρκούν οι 20.000 που προβλέπει ο νόμος. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε μια παραγωγική χώρα. Απλοποιήστε τις διαδικασίες ώστε να έρχονται πιο εύκολα. Δεν είναι ανάγκη να καλλιεργούμε ξενοφοβικά σύνδρομα», είπε η κ. Αδαμοπούλου.

Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει λάβει δεκάδες επιστολές αγροτικών οργανώσεων που ζητούν να απλοποιηθεί η διαδικασία, συμπληρώνοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για να καλυφθούν οι ανάγκες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, στον αντίποδα της παράνομης μετανάστευσης, όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε να έρχεται συγκεκριμένος αριθμός μεταναστών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

«Ο νέος Κώδικας Μετανάστευσης θα αντιμετωπίζει τα πραγματικά εμπόδια που πράγματι υπάρχουν με απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την κατάθεση των απαραίτητων μόνο πιστοποιητικών, ώστε οι εργάτες γης να έρχονται στην Ελλάδα με πιο απλό τρόπο», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό