26.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχεται νέα αύξηση τιμής στο σουβλάκι – Θα φθάσει και στα 4,50 ευρώ στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, την ώρα που το κόστος της καθημερινότητας αυξάνεται

Στα 4,50 ευρώ θα φθάσει στην Αθήνας το επόμενο διάστημα η τιμή του τυλιχτού στο σουβλάκι, ενώ στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να φθάσει ακόμη και τα 6 ευρώ, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος και το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει ακόμα και τα 4,50 ευρώ. Συγκεκριμένα, αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα να ακριβύνει κατά 0,30 ευρώ και έτσι στον Πειραιά αναμένεται να φθάσει τα 4 ευρώ, στην Καλλιθέα τα 3,90 ευρώ, στο Αιγάλεω τα 3,80 ευρώ και σε περιοχές των Βορείων και Νοτίων Προαστίων τα 4,50 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη το σουβλάκι είναι ήδη πιο ακριβό σε σχέση με την Αθήνα, με το λεγόμενο σάντουϊτς στα σουβλατζίδικα της πόλης, να φθάνει ακόμα και τα 6 ευρώ. Μέσα σε λίγα χρόνια λένε καταναλωτές, οι τιμές στα σουβλατζίδικα διπλασιάστηκαν, ενώ κάποιοι -όπως λένε- αναγκάστηκαν να μειώσουν τη συχνότητα στις παραγγελίες και άλλοι τις ποσότητες, για να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους. Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική κυμαινόταν πριν από ένα χρόνο από τα 3 έως τα 3,70 ευρώ. Φέτος, πριν τις αυξήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, οι τιμές βρίσκονται στα 3,40 με 4,20 ευρώ το ένα.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό