29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχεται και το Peugeot E-408!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2008 είναι διαθέσιμο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως και το 3008  και  το 5008 οπότε όλα τα SUV/crossover της Peugeot είναι διαθέσιμα σε έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όλα; Όχι ακριβώς αφού το 408 δεν προσφέρει κάτι παρόμοιο… μέχρι τώρα. Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι το E-408 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο μήνα με την Peugeot να εμπλουτίζει την γκάμα του πιο εκκεντρικού και λιγότερο προβεβλημένου μοντέλου στην γκάμα της.
Το Peugeot E-408 είναι προγραμματισμένο να κάνει την πρεμιέρα του την 2η ημέρα του Οκτωβρίου με την εταιρία να κάνει πράξη το πλάνο που την θέλει να προσφέρει στους πελάτες ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλες τις κατηγορίες και σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνει τον στόχο της καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τα προαναφερθέντα SUV, η γκάμα της Peugeot περιλαμβάνει επίσης τα E-208 και E-308. Με πιο απλά λόγια, το μόνο που μένει χωρίς ηλεκτρική έκδοση θα είναι το 508 που ούτως ή άλλως είναι στον… αέρα καθώς το μέλλον του είναι εξαιρετικά αμφίβολο.

Επιστρέφοντας στο E-408, η λογική λέει ότι θα υιοθετήσει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το μηχανικά συγγενές E-308 που σημαίνει ότι την κίνηση θα αναλάβει ένας ηλεκτροκινητήρας 156 ίππων ανάμεσα στους τροχούς του εμπρός άξονα, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία 54 kWh. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού hatchback η συγκεκριμένη διαμόρφωση εξασφαλίζει 0-100 km/h σε περίπου 9.8 δευτερόλεπτα, έως 400 χιλιόμετρα αυτονομίας και φόρτιση έως 100 kW στον κατάλληλο ταχυφορτιστή. Δεν γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο αν και το E-408 θα είναι ικανό γι’ αυτά τα νούμερα αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα απέχει και πάρα πολύ από αυτά. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα έχουμε σε μερικές ημέρες ενώ περιμένουμε το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στην αγορά να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους. Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές όσον αφορά στην αισθητική, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην καμπίνα αλλά το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και στην τελική, αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό