19.9 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Έρχεται η βαφή που «δροσίζει» τα αυτοκίνητα (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan εξελίσσει μια καινοτόμο βαφή αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να μειώσει σημαντικά τόσο την επιφανειακή όσο και την εσωτερική θερμοκρασία των αυτοκινήτων.

Αυτή η τεχνολογία, που βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση δοκιμών, έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, με τις εξωτερικές επιφάνειες να είναι ψυχρότερες κατά 12 βαθμούς Κελσίου και τους εσωτερικούς χώρους κατά 5 βαθμούς Κελσίου.

Το χρώμα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Radi-Cool, προσαρμόζει την τεχνολογία ψύξης με ακτινοβολία που χρησιμοποιείται συνήθως στα κτίρια.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χρώματα ακτινοβολίας, τα οποία είναι παχύρρευστα και δεν έχουν αντοχή, η έκδοση της Nissan έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζεται με πιστόλια ψεκασμού και περιλαμβάνει ένα διαφανές topcoat, καθιστώντας το κατάλληλο για φινιρίσματα αυτοκινήτων.

Το χρώμα είναι έξι φορές πιο παχύ από τα τυπικά φινιρίσματα και περιέχει δύο βασικά συστατικά: ένα που αντανακλά τις κοντινές υπέρυθρες ακτίνες για να μειώσει τη θερμότητα και ένα άλλο που παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να εξουδετερώσει τη μεταφορά θερμότητας.

Ο Dr. Susumu Miura, επικεφαλής του project, οραματίζεται ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει στη δημιουργία πιο δροσερών αυτοκινήτων χωρίς να αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας, ωφελώντας ιδιαίτερα τα ηλεκτρικά οχήματα, όπου ο κλιματισμός επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ενώ η βαφή βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, η Nissan στοχεύει να την κάνει πιο λεπτόρρευστη και πιο εύκολη στην εφαρμογή. Εάν επιτύχει, αυτή η “δροσερή” βαφή θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη για οχήματα ειδικής παραγγελίας στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό