29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Έρχεται από Σεπτέμβριο για γρήγορο και φθηνό ίντερνετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με στόχο η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ένα άλμα ευρυζωνικότητας, αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα το Gigabit Voucher με το οποίο ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου, σε λίγα απλά βήματα, όπως γίνεται με κάθε μορφής κουπόνι που έχει μοιράσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Το voucher θα επιδοτεί την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας σε σπίτια και επιχειρήσεις σε κατοίκους περιοχών που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Σκοπός της επιδότησης είναι η ενίσχυση των συνδέσεων υπερυψηλής ταχύτητας στην χώρα μας, ώστε να καλύψει το χάσμα με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ταχύτητες πάνω από 250 Mbps

Mέσω του Gigabit voucher χρηματοδοτείται η αναβάθμιση απλής σύνδεσης σε ευρυζωνική με ταχύτητες πάνω από 250 Mbps και θα αφορά 400.000 δικαιούχους. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Με στόχο να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο της ΕΕ, υλοποιούμε το Gigabit Voucher, με πόρους της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 27 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

 Πώς θα δίνονται τα voucher

Κάθε δικαιούχος, αφού ταυτοποιείται με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) και την οποία αναπτύσσει, τηρεί και διαχειρίζεται η ΚτΠ Μ.Α.Ε. και μετά από σχετικό έλεγχο η τελευταία θα προχωρά στην έκδοση της επιταγής επ’ ονόματι του δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι, μετά από την έκδοση της επιταγής, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό