33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, όπως προανήγγειλε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, με φόντο την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας.

«Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα Meteoalarm της Eumetnet» σημείωσε ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του.

Όπως πρόσθεσε, το έκτακτο δελτίου θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη  οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους.

«Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΕΜΥ.

ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ✅Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον… pic.twitter.com/vo7Cqei7z4

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 10, 2024

Άνοδος θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός στη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο που θα γίνει περισσότερο αισθητή τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, τη στιγμή που οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά πιθανώς τους 39 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα, Δευτέρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 11-06-2024Γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός την Τετάρτη 12-06-2024Γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια έως 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40, και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός την Πέμπτη 13-06-2024Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 14-06-2024Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιονιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, στα νότια όμως θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό