26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Έρρικα Πρεζεράκου: Το συγκινητικό μήνυμα για το ατύχημά της και το «ευχαριστώ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Έρρικα Πρεζεράκου έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο Instagram και αναφέρθηκε στο ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή. Το ηχηρό μήνυμα και το «ευχαριστώ».

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής της καριέρας, η Έρρικα Πρεζεράκου είχε αποδείξει πως αψηφά όλα τα εμπόδια και δεν παρατά εύκολα τους στόχους της.

Η πρώην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και αντιπεριφερειάρχης Παιδείας μάχεται καθημερινά για να μυήσει ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά στις αξίες του αθλητισμού ενώ μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media στέλνει σημαντικά και αισιόδοξα μηνύματα.

Η Έρρικα Πρεζεράκου υψώνει την παλάμη της μετά το ατύχημα και όλοι μιλούν για αποδοχή και δύναμη

Η Έρρικα Πρεζεράκου γύρισε πίσω τον χρόνο και έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα

Πριν από λίγες ώρες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου) η Έρρικα Πρεζεράκου έκανε μια πολύ ξεχωριστή ανάρτηση στο Instagram, με στόχο να αφυπνίσει το κοινό.

H 49χρονη μοιράστηκε μια #throwback φωτογραφία της μέσα από το νοσοκομείο και τόνισε πως είναι ζωντανή χάρη στους αιμοδότες που της έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

https://www.instagram.com/reel/C8MvswJMhoD/

«Όταν πριν τρία χρόνια μια προπέλα σκάφους χτύπησε το χέρι μου .. έχασα το μισό μου αίμα. Στο ελικόπτερο που με έφερνε Αθήνα άκουγα ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο λόγω απώλειας αίματος. Με βλέπετε στην φωτογραφία να χαμογελάω γιατί εκείνο τον Αύγουστο πολλοί εθελοντές αιμοδότες με βοήθησαν να είμαι ζωντανή. Θυμάμαι όταν μου έκαναν τις μεταγγίσεις να συγκινούμαι γιατί λάμβανα το αίμα συνανθρώπων μου που είχαν καλοσύνη στην καρδιά να προσφέρουνΠαγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας σήμερα και ας θυμόμαστε μια δίκη μας πράξη καλοσύνης σώζει ζωές συνανθρώπων μας. Δεν ξέρω αν σας είπα σήμερα πόσο σας αγαπώ; #εδωμετουςανθρωπουςτουΚΑΤπουτοσοομορφαμεφροντισαν», έγραψε η Έρρικα

Η Έρρικα Πρεζεράκου αποχωρίστηκε τα πολύ μακριά μαλλιά της και είναι έτοιμη για ένα μεγάλο βήμα

Το ατύχημα, ο ακρωτηριασμός και η επόμενη ημέρα

Η Έρρικα Πρεζεράκου έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για το ατύχημα που είχε με σκάφος το 2020, το οποίο παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η γνωστή αθλήτρια και ο σύντροφός της απολάμβαναν τη βόλτα τους με ταχύπλοο όταν εντελώς απρόσμενα η Έρρικα Πρεζεράκου έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα δάχτυλα του δεξιού της χεριού από την προπέλα του σκάφους.

https://www.instagram.com/p/CO7xptoAckB/

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν ένα από τα πέντε δάκτυλα στο δεξί χέρι της 49χρονης και ακολούθησαν αρκετά χειρουργεία αποκατάστασης.

https://www.instagram.com/p/C0Z3bT6ssu0/

«Σήμερα είναι Παγκόσμια μέρα για άτομα με αναπηρία …. Ήθελα τόσα να γράψω .. όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε… Συγχωράτε με αν κάνω λάθος… μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία .. αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε η να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό .. που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα.. Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιόλουστα μου πλάσματα.. Δεν ξέρω αν σας είπα σήμερα ποσό πολύ σας αγαπώ;», είχε γράψει παλαιότερα η Έρρικα Πρεζεράκου στο Instagram.

Η Έρρικα Πρεζεράκου έχασε τον πατέρα της πριν από 19 χρόνια αλλά τον σκέφτεται κάθε μέρα

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «Στούντιο 4» η Έρρικα Πρεζεράκου είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στο σοκαριστικό ατύχημά της εξηγώντας: «Ήξερα όταν άκουσα τον ήχο, ότι μπορεί να μην καταφέρω να ζήσω. Την ώρα που έπεσα στο νερό, έκανα κωλοτούμπες οπότε δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Αν δεν ήταν το χέρι μου πιο ψηλά και ήταν τα μαλλιά μου, δεν θα μιλούσαμε τώρα. Άκουσα τον ήχο και δεν ήξερα που με είχε χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα κι είδα το χέρι μου, είναι αυτό το ένστικτο επιβίωσης που έχουμε όλοι, κι άρχισα να κολυμπώ κι έλεγα το χέρι μου θα το φτιάξουν στο νοσοκομείο και θα είμαι καλά. Αυτό με έσωσε».

Και πρόσθεσε: «Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν, ‘θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα και ήταν σοκαριστικό σε ανθρώπινο κομμάτι».

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

κεντρικής: NDP



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό