35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Έρευνες στην Κύπρο για το Predator και το FBI

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου άρχισε επισήμως να διερευνά το σκάνδαλο Predator, για τις υποκλοπές. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς αφού στο νησί είναι εγκατεστημένο κλιμάκιο του FBI, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση. Άρχισε δηλαδή την ποινική διερεύνηση για εγγεγραμμένη στην Κύπρο εταιρεία, η οποία φέρεται να διασυνδέεται με αμερικανικές κυρώσεις και το μεγάλο κεφάλαιο των παρακολουθήσεων.

Ο λόγος για την εταιρεία Santinomo Ltd. Η εν λόγω επιχειρηματική οντότητα τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν συμφερόντων του Ελλαδίτη επιχειρηματία, Φέλιξ Μπίτζιου και διασυνδέεται με τον όμιλο Intellexa και ειδικότερα το λογισμικό υποκλοπών Predator. Εταιρείες του εν λόγω εταιρικού ομίλου στις 5 Μαρτίου έχουν περιληφθεί σε λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» ανακριτής της Αστυνομίας Κύπρου φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει τις κλήσεις για καταθέσεις. Όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έχει ξεκινήσει κι αυτός έρευνα, από τη μεριά του, με εφόδους στις εταιρίες του Μπίτζιου για εικονικές πράξεις με τις οποίες φέρεται να άλλαζε μετοχικές συνθέσεις και διευθύνσεις.

Προκειμένου να τις απεμπλέξει – όπως υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα – από την Intellexa και το Predator. Υπό έρευνα, μάλιστα, είναι κι Έλλαδίτης δικηγόρος που ζει κι εργάζεται στη Λευκωσία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό