21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έρευνα: 4 στους 10 θέλουν το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι ηλεκτροκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της EY, στην οποία συμμετείχαν 9.000 άτομα από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά, Κίνας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Ινδίας, Ιταλίας, Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας, Σιγκαπούρης και Νέας Ζηλανδίας, το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θέλει το επόμενο αυτοκίνητό του να είναι ηλεκτροκίνητο (αμιγώς ηλεκτρικό, υβριδικό ή plug-in υβριδικό).
Τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου παραμένουν στη κορυφή της ζήτησης, με το 50% των ερωτηθέντων να δηλώσει πως το επόμενο αυτοκίνητό του θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ μόλις το 2% κοιτά κάποιο αυτοκίνητο υδρογόνου. Το 8% δήλωσε αναποφάσιστο.
Στις ΗΠΑ, το 66% δηλώνει πως το επόμενο αυτοκίνητό τους θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, με το 28% να σκέφτεται κάποιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Μόλις το 1% εξετάζει την αγορά ενός αυτοκινήτου υδρογόνου.

Στην Αυστραλία, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το επόμενό τους αυτοκίνητο θα διαθέτει κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, με το 17% να εξετάζει κάποιο ηλεκτροκίνητο όχημα.
Στη Νότια Κορέα, το 51% δήλωσε πως το επόμενο αυτοκίνητό του θα είναι ηλεκτροκίνητο, ενώ το 32% θα επιλέξει κάποιο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό