18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρευνα της FIFA για σημαία εναντίον του Κοσόβου στα αποδυτήρια της Σερβίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολιτική και ποδόσφαιρο αναμειγνύονται γι΄ άλλη μια φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αυτή τη φορά η διοργανώτρια χώρα δεν έχει καμία σχέση, αλλά είναι τα Βαλκάνια καταλήγουν στο επίκεντρο.

Πρωταγωνιστές η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, με το Βελιγράδι να μην παραιτείται από τα δικαιώματα που θεωρεί ότι έχει επί του κρατιδίου, το οποίο κέρδισε την ανεξαρτησία του πριν από 14 χρόνια  (2008).

Έκφανση αυτών των προβλημάτων καταγράφηκε στο τέλος του αγώνα Βραζιλίας-Σερβίας, που διεξήχθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης κι έληξε με νικήτρια (2-0) τη Σελεσάο.

Κάποιες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα αποδυτήρια της Σερβίας απεικόνιζαν, μεταξύ άλλων, μια σημαία του Κοσόβου χρωματισμένη με τα σερβικά χρώματα.

Και όχι μόνο: στη σημαία υπήρχε επιγραφή στα κυριλλικά που έγραφε «Nema Predaje» («Όχι παράδοση»), σαφές μήνυμα ότι η Σερβία συνεχίζει να θεωρεί το Κοσσυφοπέδιο σαν κάτι δικό της.

Η σημαία ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στις θέσεις του αμυντικού Βελίκοβιτς και του μέσου Ζίβκοβιτς, αν και κανένας από τους δύο δεν έχει σχολιάσει, όπως και η Σερβική Ομοσπονδία.

Σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε από τη FIFA «να επιβάλει κυρώσεις στη Σερβική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εμφάνιση επιθετικών μηνυμάτων κατά της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου πριν από τον αγώνα Βραζιλίας-Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022».

Η FIFA δεν άργησε να ανταποκριθεί στο αίτημα, ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το θέμα και τώρα αναμένονται κυρώσεις για τη Σερβία.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό