23.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε εργοστάσιο ζωοτροφών στην Ισπανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στη Μαδρίτη (Ισπανία) έλαβε καταδίκη σε υπόθεση που αφορούσε έργο για νέο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η έρευνα της EPPO απέδειξε ότι η εταιρεία που επωφελήθηκε από τη στήριξη δεν είχε συμμορφωθεί με τους όρους που απαιτούνταν για τη χορήγηση των κεφαλαίων, ιδίως χειραγωγώντας τις προσφορές των προμηθευτών.

Ο εναγόμενος (ο διευθυντής της εταιρείας που επωφελείται από τα κεφάλαια) έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για απάτη και χρηματική ποινή και έχει εξοφλήσει πλήρως το ποσό που εξαπατήθηκε από την ΕΕ (2.119.055 €). Η ετυμηγορία ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας, καθώς ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες και πλήρωσε τη ζημία που προκλήθηκε στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό