24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνα από την ΕΕ σχετικά με μονοπωλιακές πρακτικές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επιβάλλει πρόστιμο στην Apple για αντιανταγωνιστική πρακτική σχετικά με το Apple Pay, καθότι αποτελεί τη μοναδική υπηρεσία πληρωμών που χρησιμοποιεί το iPhone Near-Field Communication chip, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Margrethe Vestager, ερευνητής της ΕΕ ερευνά το Apple Pay από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο chip NFC. Το chip NFC στο iPhone και στο Apple Watch επιτρέπει ανέπαφες πληρωμές και αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται μόνο από το Apple Pay.

Παράλληλα, οι ανησυχίες της Κομισιόν περιλαμβάνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της Apple σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Apple Pay σε εφαρμογές και σε ιστότοπους. Οι ανησυχίες μπορεί να έχουν αυξηθεί λόγω της συχνής χρήσης της υπηρεσίας Apple Pay και της καλύτερης εμπειρίας χρηστών σε iPhone, σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες.

Η αρμόδια εκτελεστική αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό ετοιμάζεται να κατηγορήσει την Apple για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά και η μήνυση ενδεχομένως να σταλεί στην εταιρεία το επόμενο έτος. Μια αντιμονοπωλιακή μήνυση θα μπορούσε να θέσει την Apple αντιμέτωπη με μεγάλο πρόστιμο και να την αναγκάσει να καταστήσει διαθέσιμο το chip NFC σε αντίπαλα συστήματα πληρωμών στην Ευρώπη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό