16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Έπληξε αρκετούς στόχους των Χούθι ως απάντηση στις επιθέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε αρκετούς στόχους των Χούθι στη δυτική Υεμένη το Σάββατο, μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την ομάδα των ανταρτών στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη ημέρα.

Ορισμένοι «στρατιωτικοί στόχοι» επλήγησαν στη δυτική λιμενική πόλη Χοντέιντα, προπύργιο των Χούθι, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι η επίθεσή του ήταν «απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον του κράτους του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες».

A short while ago, IDF fighter jets struck military targets of the Houthi terrorist regime in the area of the Al Hudaydah Port in Yemen in response to the hundreds of attacks carried out against the State of Israel in recent months. pic.twitter.com/LBGSM9ZQ7u

— Israel Defense Forces (@IDF) July 20, 2024

«Κατάφωρη ισραηλινή επίθεση»

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι η Υεμένη υπέστη μια «κατάφωρη ισραηλινή επίθεση» που είχε ως στόχο εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της επαρχίας. Είπε ότι οι επιθέσεις έχουν στόχο «να αυξήσουν τα δεινά του λαού και να πιέσουν την Υεμένη να σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα».

Ο Αμπντουλσαλάμ δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα κάνουν τον λαό της Υεμένης και τις ένοπλες δυνάμεις της πιο αποφασισμένες να στηρίξουν τη Γάζα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό