21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός, 2-1 την Athens Kallithea με «χρυσή» αλλαγή τον Γιάρεμτσουκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη για τη νέα σεζόν και νίκη για τον Ολυμπιακό, έστω και αν δεν ήρθε με εύκολο τρόπο. Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν την Athens Kallithea για τη 2η αγωνιστική της Super League 1 και επικράτησαν με 2-1. 

Ο Βέλντε είχε ανοίξει το σκορ στο 14′ με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Ουλντρίκις στο 60′. Το γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακός ήρθε από έναν παίκτη που πέρασε ως αλλαγή, με τον Γιάρεμτσουκ να βρίσκει δίχτυα στο 79′ για το τελικό σκορ.

«Σόου» Βέλντε

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το υψηλό πρέσινγκ και η κατοχή τον βοήθησαν να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 14′ ο Βέλντε μετά από εξαιρετική πάσα του Ορτέγκα, σύγκλινε από τα αριστερά προς την αντίπαλη περιοχή και με τέλειο δεξί πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Νορβηγός ήταν σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του, ήταν μόνιμο πρόβλημα για τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και για τον Μπαραγκάν, ο οποίος του είπε «όχι» σε ωραία ατομική προσπάθεια στο 36′. 

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν ψάξει και ένα δεύτερο γκολ, είχαν πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0, σε ένα ματς που δεν είχαν απειληθεί σοβαρά και κορυφαίος στα πρώτα 45′ ήταν ο Βέλντε, όχι μόνο λόγω του γκολ, αλλά για τη συνολική του εικόνα.

Τον «έσωσε» ο Γιάρεμτσουκ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός είχε πέσει, με την Athens Kallithea στο 57′ να είχε ευκαιρία για την ισοφάριση. Μετά από κόντρες στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σοΐρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Τζολάκης απέκρουσε. 

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και τελικά μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από κόρνερ του Ματίγια και αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ουλντρίκις βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή και με κοντινή προβολή στο 60′, «πάγωσε» το Καραϊσκάκη. 

Οι Πειραιώτες που θέλανε το γκολ της νίκης, μετά από μία φάση διαρκείας, πήραν το προβάδισμα με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Στο 79′ ο Στάμενιτς έκανε μακρινό σουτ, ο Μπαραγκάν απέκρουσε, ο Ελ Κααμπί βρήκε την μπάλα στην επαναφορά και ο Γιάρεμτσουκ σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπερασπίστηκαν το υπέρ τους σκορ και δίχως να ζοριστούν τα τελευταία λεπτά, έφτασαν στο τρίποντο, φτάνοντας τους 6 βαθμούς και την κορυφή του πρωταθλήματος, στην οποία βρίσκονται μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν (69′ Ντάνι Γκαρθία), Ρέτσος, Ορτέγκα – Ντόη, Έσε (49′ Στάμενιτς) – Μαρτίνς, Τσικίνιο (68′ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (68′ Μασούρας) – Ελ Κααμπί

Athens Kallithea (Ντονάτι): Μπαραγκάν – Μεχίας (40′ Ντεμίτριους), Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης – Μανθάτης, Ματίγια (84′ Βασιλόγιαννης), Μότοκ, Σοΐρι (75′ Χάνουσεκ)- Μερκάτι (46′ Ντιμπά), Μουτίνιο (84′ Λουκίνας) – Ουλντρίκις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό