15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έξω χιονίζει αλλά θες να φας παγωτό: Φτιάξε κέικ με παγωτό μόνο με δύο υλικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που θα φτιάξεις στο σπίτι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανακάλυψα κάποια συνταγή στο διαδίκτυο η οποία αποδείχθηκε πραγματικός θησαυρός. Μια από αυτές είναι η συνταγή που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου η οποία θα μετατρέψει το αγαπημένο σου παγωτό στο πιο λαχταριστό κέικ ever. Ναι, καλά διάβασες.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι παγωτό της αρεσκείας σου και λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε γεύση παγωτού αφού το hack λειτουργεί το ίδιο και με vegan παγωτό. Χαμηλό σε υδατάνθρακες και με υπέροχη γεύση, στοιχηματίζω ότι θα γίνει το νέο αγαπημένο σου γλυκό.

Ημέρα pancake 2022: Οι υγιεινές συνταγές για pancakes χωρίς πολλές θερμίδες
Πώς θα μετατρέψεις το αγαπημένο σου παγωτό στο πιο λαχταριστό κέικ

Υλικά:1.5 λίτρο παγωτό 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο Τρούφα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.2. Αφήνουμε το παγωτό να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά. 3. Στο μπολ του μίξερχτυπάμε το παγωτό με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. 4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή. 6. Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, το γυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

via GIPHY

Η δική μου συνταγή (δοσολογία με το μάτι)

Πάρε 2 φλιτζάνια λιωμένο παγωτό (εγώ χρησιμοποίησα σοκολάτα), 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (ανάλογα με το πόσο αφράτο και ελαφρύ θέλεις να γίνει το κέικ). Αυτή η δοσολογία θα φτιάξει ένα μικρό κέικ σε φόρμα για κέικ 20 εκατοστών αλλά αν χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη φόρμα, προτείνω να διπλασιαστούν τα υλικά.

Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Άδειασε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήσε στους 175°C για 30 λεπτά. Άφησε το ταψί να κρυώσει και στη συνέχεια αναποδογύρισε το κέικ σε μια καθαρή πιατέλα. Καλή απόλαυση!

κεντρικής: sbs.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό