18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έξι φορείς διεκδικούν το ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 56,8 εκατ. για 5 αστυνομικές διευθύνσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις εταιρείες Άβαξ, Άκτωρ, Intrakat και Τεκάλ και δύο κοινοπραξίες Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ και Εκτέρ – Ερέτβο μπαίνουν στη μάχη για τη διεκδίκηση του έργου ΣΔΙΤ «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτηρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια» ενδεικτικού προϋπολογισμού 56,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Οι προαναφερόμενοι φορείς εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το ΣΔΙΤ προχτές Δευτέρα στο πλαίσιο της α’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται ειδικότερα για τις αστυνομικές διευθύνσεις, Πατρών, Καρδίτσας, Βέροιας, Λευκάδας και Αλεξανδρούπολης.

Βάσει της προκήρυξης του έργου η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη, συμπεριλαμβανομένων των 2 ετών της κατασκευής. Η Αναθέτουσα Αρχή, μετά την έναρξη λειτουργίας του Έργου, θα καταβάλει στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου.

Διαγωνισμός για τα δικαστικά μέγαρα στην Κεντρική Ελλάδα.

Στο μεταξύ έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 έχουν περιθώριο οι κατασκευαστικοί όμιλοι για να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Ανέγερση δικαστικών μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας πτέρυγας δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκευή υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου Τρίκαλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό