22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έξι νέα προγράμματα συνολικής αξίας 48 εκατ. δολ.

Ειδήσεις Ελλάδα

‘Εξι νέα προγράμματα συνολικής αξίας 48 εκατ. δολ., καλύπτοντας έτσι τη συνολική υποχρέωση παροχής προγραμμάτων από την πλευρά της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας Lockheed Martin(LM).ανατέθηκαν με την 3η Τροποποίηση της συμφωνίας, που αφορά στα προγράμματα Ασφάλειας και Εφοδιασμού και Πληροφοριών- Security of Supplies&Information (SSI)- (σ.σ. στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-16) και υπογράφηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021. σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. 

Αυτό γνωστοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Φραγγίδης Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα «Υλοποίηση προγραμμάτων ασφάλειας & εφοδιασμού στην σύμβαση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-16».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «δεν υφίσταται έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τα προγράμματα SSI, καθόσον το ρυθμιστικό πλαίσιο των εν λόγω προγραμμάτων SSI καθορίζεται από το ν.4650/2019 (Α΄207)».

Σχετικά με την ύπαρξη αδιάθετων πιστώσεων από το ύψος των υποχρεώσεων της εταιρείας LΜ, όπως προαναφέρθηκε, με την υπογραφή της τροποποίησης Νο3 (Τ-3) καλύφθηκε η συνολική υποχρέωση παροχής προγραμμάτων από την πλευρά της αντισυμβαλλόμενης και δεν υφίστανται αδιάθετες πιστώσεις εκ της συνολικής υποχρέωσης της SSI, κατέληξε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δημοσιοποίησε πίνακα στον οποίο καταγράφονται τα στοιχεία ανάθεσης των υπόψη νέων προγραμμάτων, το σύνολο των οποίων αποτελούν προγράμματα παροχών προς την Πολεμική Αεροπορία. (σ.σ. Ο αναφερόμενος Α/Α προσδιορίζει τον αντίστοιχο Α/Α προγράμματος της SSI).

Α/Α:6

Πρόγραμμα: Ground Support Equipment Operational Requirements

Αξία:5.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: LM Aero

Α/Α:9

Πρόγραμμα: MRO Sustainment Activities for the C-130H aircraft

Αξία: 20.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: LM Aero

Α/Α:13

Πρόγραμμα: Defensive Countermeasures

Αξία: 2.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: LM Aero

Α/Α:14

Πρόγραμμα: Automated Pipeline Fuel Management System

Αξία: 12.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: ΤCΒ ΑVGIDIS

Α/Α:15

Πρόγραμμα: Aircraft Refueller Bowser Trucks

Αξία: 5.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: Ν.Κ. TRAILERS και

Α/Α:16

Πρόγραμμα:Elefsis Camp Security System

Αξία: 4.000.000$

Φορέας Υλοποίησης: Δεν έχει προσδιοριστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό