23.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ένωση Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας: Συνάντηση με Στυλιανίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή αλλά και η εφαρμογή του τέλους επιβατών κρουαζιέρας, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη.

Αναφορικά με το τέλος κρουαζιέρας, η Ένωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση με τους χρήστες, τόσο για το ύψος του επιβαλλόμενου τέλους, όσο και για τον χρόνο εφαρμογής του, που δεν επιτρέπεται να είναι άμεσος.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα το θέμα της ρύθμισης της κίνησης των κρουαζιεροπλοίων από πλευράς τοπικών Αρχών που διαχειρίζονται τους λιμένες (Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία).

Ζητήθηκε εξάλλου η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, όπου απαιτείται, προκειμένου να είναι ασφαλής η εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων.

Εξετάστηκε, τέλος, και το θέμα των διαδικασιών ελέγχου των κρουζιεροπλοίων στους λιμένες, όπως αυτές που πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα για τους Non Schengen επιβάτες, το γνωστό entry / exit system.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό