24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένταση ξανά με τον Πολάκη – Γιατί ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου δεν κάλεσε τη φρουρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι έγραψε στο Facebook o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (1/2) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται ο αναπτυξιακός νόμος μετά τη χθεσινοβραδινή (31/1) ένταση που προκλήθηκε με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου που του έκλεισε το μικρόφωνο και του αφαίρεσε το λόγο με το αιτιολογικό ότι τα όσα έλεγε (σ.σ. για τη Novartis) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν εκτός θέματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, κάνοντας λόγο για προσπάθειες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέψει την Ολομέλεια σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και καταλήψεις, διασύροντάς το, καθώς ο τελευταίος αρνούνταν να κατέβει από το βήμα, στο οποίο παρέμεινε από τις 21:00 έως τις 22:25.

Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έχει δηλώσει ότι θα καλέσει τον κ. Τασούλα να καταθέσει εναντίον του Κρητικού πολιτικού πρόταση μομφής επειδή δεν πειθάρχησε με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Μένει να φανεί σε λίγη ώρα που θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, εάν και κατά πόσο ο κ. Τασούλας θα υιοθετήσει μια τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Αθανασίου σκέφτηκε προς στιγμήν, σε συνεννόηση με τον κ. Τασούλα, να καλέσει τους άνδρες της ασφάλειας να απομακρύνουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που αρνούνταν να συμμορφωθεί και να κατέβει από το βήμα, ωστόσο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, καθώς ενδεχομένως αυτό να επεδίωκε και ο κ. Πολάκης που δείχνει έτοιμος να αντιδράσει έντονα και σήμερα.

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως: «Εντέλει ο Τασούλας δεν ήρθε, έστειλα τον αντιπρόεδρο Μπούρα να διακόψει την συνεδρίαση. Συνεχίζεται αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 11.00 το πρωί. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑ! Δεν θα τους περάσει!». Η Κουμουνδούρου πάντως έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή όχι απλώς να στηρίξει τον κ. Πολάκη αλλά και να εγκαλέσει τη Νέα Δημοκρατία για κοινοβουλευτική εκτροπή.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο. Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές έχουμε δει βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να μιλούν για εντελώς άσχετα θέματα σε σχέση με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια, ωστόσο το κυβερνών κόμμα αντιδρά έντονα θεωρώντας ότι ο κ. Πολάκης προβαίνει επίτηδες σε «κοινοβουλευτικά σόου» σε τακτική βάση τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλευτικού μεγάρου. Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, «η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής». Συνεχίζοντας, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό. Η θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας. Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό