23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση μεταξύ Τσίπρα – Τασούλα στη Βουλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωτοφανής σύγκρουση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο της Βουλής καταγράφηκε στη Βουλή με αφορμή το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων, για να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό επειδή δεν προσήλθε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του για τα δάνεια των κομμάτων.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό και κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να καθιερώσει μία εξωθεσμική πρακτική μονολόγου, που μετατρέπει τη Βουλή σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού.

Με καταγγελίες για προσπάθεια φίμωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο ναό της Δημοκρατίας, αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Κωνσταντίνο Τασούλα να σταθεί στο ύψος του Προέδρου του συνόλου της Βουλής και να μην φέρεται ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το επεισόδιο έληξε εκρηκτικά με τον Πρόεδρο της Βουλής να διακόπτει τη συνεδρίαση και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται εντόνως ακόμα και όταν τα μικρόφωνα έκλεισαν και το κανάλι της Βουλής έριξε τίτλους τέλους, προειδοποιώντας κατά πληροφορίες τον κ. Τασούλα ότι θα λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό