19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένταξη στους ΚΑΔ βοήθειας για καταβολή των 800 ευρώ ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ένταξη των κτηνοτρόφων στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 ευρώ ζητεί ο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή για την παραγωγή των πολύτιμων προϊόντων για τον λαό μας» σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Όπως επισημαίνει, μετά την έλευση του κορωνοϊού τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου έχουν μεγεθυνθεί. Αναφέρει ως παράδειγμα ότι «η αγορά αρνιών και κατσικιών έχει σχεδόν παγώσει και για όσα αμνοερίφια πωλούνται οι τιμές παραγωγού που ζητούνται είναι εξευτελιστικές (3,50-4 ευρώ/κιλό σφάγιο, έναντι 5,80-6,20 ευρώ/κιλό σφάγιο που πουλήθηκαν τα Χριστούγεννα)».

Όπως συμπληρώνει, «σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι σε εκμεταλλεύσεις μας φεύγουν και συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει από τον ιό», ενώ «οι πληρωμές γάλακτος φρενάρουν και οι πληρωμές επιταγών μεταφέρονται ακόμη και ένα χρόνο μετά».

Για αυτούς τους λόγους, ο ΣΕΚ ζητεί την ένταξη των αιγοπροβατοτρόφων που παρέδωσαν και παραδίδουν γάλα και κρέας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ (περίπου 60.000), των αγελαδοτρόφων (περίπου 3.000), των χοιροτρόφων (περίπου 2.000), των βοοτρόφων (περίπου 5.000) των πτηνοτρόφων και των μελισσοτρόφων, στο επίδομα των 800 ευρώ.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό