22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πέντε κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον καταδικάστηκαν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ένας ακόμα για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον.

Η υπόθεση αφορά την δολοφονία του Μπακαρί Χέντεροσν, ενός Αμερικανού τουρίστα το 2017 στη Ζάκυνθο. Έγινε εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος.

Όπως αναφέρει το Pelop.gr, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη. Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας κατά την τελευταία πρόταση του δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή όλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και για τους έξι κατηγορούμενους.

Η μητέρα του Μπακαρί Χέντερσον είχε δηλώσει: «Ελπίζουμε και περιμένουμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα με την αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση». Ο αδερφός του είχε προσθέσει: «Συμφωνώ με την μητέρα μου. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη που αξίζει ο αδελφός μου. Ελπίζουμε όταν γυρίσουμε στην πατρίδα να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη και το ταξίδι αυτό να μην έγινε για το τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό