24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα Fiat Topolino για… 55.000 ευρώ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Carrozzeria Garavini, εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων με έδρα το Τορίνο, παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Fiat Topolino, του μικρού αστικού ηλεκτρικού της ιταλικής μάρκας (και αδελφού μοντέλου των Citroen Ami και Opel Rocks).

Εμπνευσμένο από το μεσογειακό νησί Κάπρι και την ιταλική Dolce Vita, αυτό το επανασχεδιασμένο Topolino πρόκειται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μόλις 10 μονάδων.

Παρά το μικρό μέγεθός του, το Topolino έχει προσελκύσει την προσοχή κατασκευαστών αμαξωμάτων όπως η Garavini, οι οποίοι του έδωσαν μια πλήρη εξωτερική ανανέωση, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας της Fiat.

Το επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος διαθέτει μια μοντέρνα εμφάνιση με νέο προφυλακτήρα και στρογγυλά φώτα LED, που θυμίζουν το Fiat 500, ενώ το πλευρικό προφίλ, που δεν έχει πόρτες, φανερώνει κάποια διακοσμητικά στοιχεία στα καθίσματα σε σχήμα κύκλου.

Το πίσω μέρος, με τον ημι-εκτεθειμένο χώρο φόρτωσης και το ξύλινο δάπεδο, αποπνέει μια ατμόσφαιρα τύπου γιοτ, που συμπληρώνεται από vintage LED φωτιστικά σώματα και μια οροφή από ύφασμα.

Στο εσωτερικό, η Garavini έχει προσθέσει προσαρμοσμένα καθίσματα με αφαιρούμενα προσκέφαλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μαξιλάρια παραλίας, τονίζοντας τον χειροποίητο και ιδιαίτερα εξατομικευμένο χαρακτήρα του μοντέλου.

Ωστόσο, τα μηχανικά μέρη παραμένουν αμετάβλητα, με το Topolino να τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 8 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 75 χιλιομέτρων..

Το κόστος για αυτή τη μοναδική μετατροπή ξεκινά από 45.000 ευρώ χωρίς τους φόρους και την τιμή του οχήματος-δότη.

Αυτό ανεβάζει το συνολικό κόστος σε πάνω από 55.000 ευρώ (προ φόρων), χρήματα μάλλον εκτός λογικής για τους κοινούς θνητούς, αλλά απόλυτα λογικά για όσους μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι για σουλατσάρισμα στις όμορφες παραθαλάσσιες ιταλικές πόλεις γύρω από το Κάπρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό