22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα 2023 με hot σειρές και μεγάλα ονόματα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλοι περιμένουμε το 2023 για να δούμε τα νέα επεισόδια των αγαπημένων μας σειρών, που διακόπτουν για γιορτές. Από τον Ιανουάριο, όμως, μπαίνουν και καινούργια σίριαλ στο πρόγραμμα. Σίριαλ με περγαμηνές και πολλά δυνατά ονόματα, έτοιμα να κάνουν όλη τη διαφορά!

Είχαμε πει ότι η φετινή σεζόν θυμίζει κάτι από τα παλιά. Κι αυτό φάνηκε ήδη από το πρώτο της μισό, το οποίο έφερε επικές μάχες στην τηλεθέαση και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, ειδικά στη βραδινή ζώνη 9-12. Από το 2023, δε, νέοι «παίκτες» ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι και, μαζί με τις ήδη υπάρχουσες σειρές, να φέρουν τα πάνω-κάτω στους πίνακες της Nielsen. Ποιοι είναι αυτοί και πόσα ποντάρουν επάνω τους τα κανάλια τους;

Η μάγισσα (ΑΝΤ1)

Από τις πλέον πολυαναμενόμενες σειρές της φετινής σεζόν -και δεν εννοούμε του δεύτερου μισού, αλλά γενικότερα- έχει για μεγάλα της ατού τα ονόματα των δημιουργών της. Και μόνο δηλαδή το γεγονός ότι φέρει τις υπογραφές των Μελίνας Τσομπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία έκανε τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 περιζήτητη.

Το κανάλι από τη μεριά του, γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, με το Μουντιάλ να διακόπτει την κανονική ροή του προγράμματος για έναν ολόκληρο μήνα, προτίμησε να κρατήσει αυτό το πολύ δυνατό χαρτί για το δεύτερο μισό, δηλαδή για το ξεκίνημα του 2023, αλλά, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αυτό πλέον είναι πολύ δύσκολο. Η Έλλη Τρίγγου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γιώργος Γάλλος, ο Αναστάσιος Ροίλός, ο Νίκος Ψαρράς, η Κατερίνα Λέχου, η Μαρκέλλα Γιαννάτου και όλοι οι άλλοι εξαιρετικοί ηθοποιοί που πλαισιώνουν τη σειρά δεν έχουν μπει ακόμη για γυρίσματα, κι έτσι η παραγωγή έχει ήδη μείνει πίσω.

Στόχος, βέβαια, παραμένει το να βγει στον αέρα, αλλά αν μέσα σε όλα προκύψουν και εκλογές μέσα στην άνοιξη, πιθανότατα η «Μάγισσα» θα πάρει αναβολή για την επόμενη σεζόν, ώστε να λανσαριστεί από την αρχή τον Σεπτέμβριο και να μπει δυναμικά και όχι με μειονέκτημα στη μάχη της τηλεθέασης.

HPI: Haut potential intellectual (STAR)

Μην μπερδεύεστε… αυτός είναι ο ξένος τίτλος της γαλλο-βελγικής σειράς που θα μεταφέρει στα καθ’ ημάς το STAR, σε παραγωγή της Barking Well Media και με κεντρική ηρωίδα μια πανέξυπνη καθαρίστρια, η οποία έχει ως χόμπι της να λύνει εγκλήματα και γι’ αυτό μπλέκεται διαρκώς στα πόδια των Αρχών, με άκρως απρόβλεπτες συνέπειες.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη, ενώ στο πλευρό της θα δούμε τον Νίκο Κουρή ως αστυνόμο που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, αλλά βλέπει διαρκώς μια… άσχετη να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από εκείνον! Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρεμιέρα αναμένεται μέσα στο πρώτο διάστημα του 2023.

Milky way (MEGA)

Τα γυρίσματα της σειράς του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου έχουν ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι, όμως το «Milky way» παρέμενε στα συρτάρια του καναλιού, περιμένοντας υπομονετικά το φινάλε του «Maestro» και το δεύτερο μισό της σεζόν.

Στις αρχές του 2023, λοιπόν, λογικά θα βγει στις οθόνες μας για να μας διηγηθεί την ιστορία μιας 17χρονης κοπέλας με μεγάλα όνειρα, που διαλύονται όταν μένει έγκυος. Αλλάζοντας τελείως ρότα στη ζωή της, εκείνη ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, προσπαθώντας να βρει το δικό της δρόμο, πέρα από το σωστό και το ηθικό που προσπαθεί να της επιβάλει ο περίγυρός της. Πρωταγωνιστούν οι Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και πολλοί άλλοι.

Η πτώση, Η παραλία, Το βραχιόλι της φωτιάς (ΕΡΤ)

Φέτος, η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι η ΕΡΤ στις σειρές της έχει χτυπήσει «διάνα». Κορυφαίοι δημιουργοί και ηθοποιοί είπαν και φέτος «ναι» στη δημόσια τηλεόραση και το κοινό τούς ανταμείβει με τηλεθέαση που αυξάνεται κατακόρυφα ;. στην πλατφόρμα του ERTFLIX.

Με το «Φλόγα και άνεμος» να έχει ήδη ρίξει αυλαία και το «Μια νύχτα του Αυγούστου» να ολοκληρώνεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, ανοίγει ο δρόμος για τρεις νέες παραγωγές να κάνουν πρεμιέρα. Στην «Πτώση» πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη και Θάλεια Ματίκα, σε μια ιστορία που γράφει η Τίνα Καμπίτση και σκηνοθετεί ο Χρίστος Γεωργίου. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον αγώνα που ξεκινά ένας καταξιωμένος χειρουργός ενάντια σε ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Ένας αγώνας που αλλάζει όλη του τη ζωή και τον ρίχνει σε μια καλοστημένη παγίδα…

Η «Παραλία» είναι η σειρά που οι fans των «Άγριων μελισσών» περιμένουν να δουν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς φέρνει ξανά στις οθόνες μας το αγαπημένο δίδυμο των Δανάνη Μιχαλάκη και Γιάννη Κουκουράκη. Αυτήν τη φορά, βέβαια, οι ρόλοι τους είναι πολύ διαφορετικοί, αφού η ιστορία, βασισμένη στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, εκτυλίσσεται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Μάταλα της δεκαετίας του ’70, στο κοινόβιο των χίπις.

Παρ’ όλα αυτά, κι εδώ ξεκινούν σαν ζευγάρι και μάλιστα έτοιμο για γάμο. Όμως, όλα αλλάζουν όταν εκείνη δέχεται την πρόσκληση να έρθει στον καταυλισμό και τότε μια γνωριμία, μια δολοφονία και ένα ένοχο μυστικό ανατρέπουν τελείως τη ζωή της. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης ο Κώστας Νικούλι, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης κ.ά. Τέλος, στην ΕΡΤ1 περιμένουμε να δούμε και το «Βραχιόλιτης φωτιάς», το οποίο όμως θα παιχτεί πρώτα στο ERTFLIX και μετά θα έρθει και στους δέκτες μας. Οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νεφέλη Κουρή πρωταγωνιστούν σε μια αληθινή ιστορία βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σάίας-Μαγρίζου, γύρω από μια οικογένεια εβραίων της Θεσσαλονίκης και την πορεία τους από το 1917 μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την κόλαση του Άουσβιτς. Το σενάριο έχει γράψει ο Νίκος Απειρανθίτης με τη Σοφία Σωτηρίου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Γκικαπέππας, ενώ τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

: 7μερες tv

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό