17.7 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Ένα 11όροφο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από ισραηλινό πλήγμα (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Για άλλη μια φορά τα νότια προάστια της Βηρυτού μπήκαν στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού, καθώς θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Η συνοικία Γομπεϊρί δέχτηκε τρία πλήγματα, με αποτέλεσμα ένα κτίριο να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, στον τομέα του Γομπεϊρί, λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης αυτής της περιοχής.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο –το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να το επαληθεύσει– δείχνει τη στιγμή που ένα 11όροφο κτίριο καταρρέει, αφού χτυπήθηκε από έναν πύραυλο.

An Israeli airstrike took out a building in the southern suburb of Beirut, following evacuation warnings. Footage posted by Lebanese media shows the strike. pic.twitter.com/OZdaXmfirj

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 22, 2024

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τον θάνατο 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδί, από ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι.

Τα νότια προάστια, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχουν σχεδόν ερημωθεί αφού οι κάτοικοι έφυγαν μετά την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό